"Η απόφαση για τη δόση αναμένεται το Νοέμβριο το αργότερο" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

"Η απόφαση για τη δόση αναμένεται το Νοέμβριο το αργότερο"

 


Η απόφαση για την πολυαναμενόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, που διακρατείται από τον περασμένο Ιούνιο, πλέον αναμένεται το Νοέμβριο το αργότερο, σύμφωνα με τον Επίτροπο Olli Rehn.





Μια διετή παράταση του προγράμματος για τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας, «θα πρέπει να εξεταστεί από τους... υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης», τόνισε ο Rehn.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Κομισιόν έχει μια «συγκεκριμένη θέση» σε αυτό, αλλά προτίμησε να την κοινοποιήσει όταν θα είχε να κάνει μια επίσημη σύσταση για την ομάδα των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο Rehn τόνισε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει και να εφαρμόσει τη λίστα με τις 89 prior actions προτού μπορεί να ελπίζει ότι θα λάβει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται.

Δήλωσε μάλιστα πως αυτά πρέπει να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες, ενώ χθες μετά από τη λήξη του Eurogroup, ο πρόεδρος Jean-Claude Juncker είχε τονίσει ότι η χώρα θα πρέπει να επιδείξει τη δέσμευσή της για αυτές τις prior actions μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος της ΕΕ
Bookmark and Share