«Η Ευρώπη θα δόσει χρόνο και χρήματα στην Ελλάδα» σύμφωνα με την Handelsblatt - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

«Η Ευρώπη θα δόσει χρόνο και χρήματα στην Ελλάδα» σύμφωνα με την Handelsblatt

 

Στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα, σύμφωνα με την έγκυρη γερμανική εφημερίδα.




Νέο πακέτο που θα καλύπτει το κόστος που προκύπτει από την επιμήκυνση θα πρέπει να περάσει από το... γερμανικό Κοινοβούλιο, τονίζει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα επικαλείται ανώνυμο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ευρωζώνης ο οποίος ανέφερε ότι «πρόσθετα δάνειο είναι αναπόφευκτο». Το ύψος εκτιμάται μεταξύ 16 και 20 δισ. ευρώ και θα εξεταστεί κατ' αρχήν στην επόμενη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης.

Η Handelsblatt επικαλείται επίσης γνώση του περίφημου προσχεδίου του υπό κατάρτιση μνημονίου κατανόησης (MoU) τρόικας και Αθήνας, στο οποίο οι ελληνικοί στόχοι παρατείνονται για δύο χρόνια.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι, για να μειωθεί το βάρος του ελληνικού χρέους, οι χώρες της Ευρωζώνης ενδεχομένως μειώσουν για δεύτερη φορά τα επιτόκια των υφιστάμενων δανείων ή επιμηκύνουν εκ νέου του διάρκειά τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Handelsblatt, η Ευρωζώνη δεν είναι διατεθειμένη να διαγράψει ελληνικό χρέος, υποστηρίζοντας πως το ΔΝΤ έβαλε «χωρίς επιτυχία στη συζήτηση ένα τέτοιο κούρεμα».
Bookmark and Share