ΟΤΕ: Στα 109 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη ...πάνω από κάθε πρόβλεψη! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΟΤΕ: Στα 109 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη ...πάνω από κάθε πρόβλεψη!

  
Ο ΟΤΕ  ανακοίνωσε την Παρασκευή απρόσμενη αύξηση των καθαρών κερδών του στο τρίτο τρίμηνο, σε ετήσια βάση, παρά την ύφεση, χάρη σε περικοπές στο λειτουργικό του κόστος.




Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 109 εκατ. ευρώ από 104,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του... Reuters ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 92,4 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων, προβλέψεων και αποσβέσεων (EBITDA) υποχώρησαν 7,4% στα 430,1 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν κατά μέσο όρο να διαμορφωθούν στα 423,6 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο διάστημα, οι πωλήσεις του ομίλου υποχώρησαν 10% στα 1,18 δις ευρώ, χαμηλότερα από τις προβλέψεις για πωλήσεις 1,2 δις ευρώ.
"Σημειώνουμε ταχεία πρόοδο στα σχέδια αναχρηματοδότησής μας, καθώς έχουμε ήδη λάβει δεσμεύσεις για την αναχρηματοδότηση μισού περίπου δισ. ευρώ του κοινοπρακτικού μας δανείου και είμαστε βέβαιοι ότι τα θέματα θα κλείσουν εντός χρονοδιαγράμματος έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013", είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ σε ανακοίνωση.

Ο Τσαμάζ ανακοίνωσε ακόμη επίσημα ότι η εταιρία σκοπεύει να προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων στη σταθερή τηλεφωνία. Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΟΤΕ είχε πει ότι στοχεύει έως 1.800 εργαζόμενους
Bookmark and Share