Κατατέθηκε και ψηφίζεται ως κατεπείγον το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα μέτρα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Κατατέθηκε και ψηφίζεται ως κατεπείγον το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα μέτρα

 Στις 12 το μεσημέρι εισάγεται προς επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του Μνημονίου. 
Το σχέδιο νόμου είναι 216 ολόκληρες σελίδες, εισάγεται ωστόσο προς ψήφιση σε μονό άρθρο.
 

 Το νομοσχέδιο για την «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής... Στρατηγικής 2013-2016-Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016».το οποίο κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια, συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο το βράδυ.


Σε αυτό περιλαμβάνονται δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, καθώς και οι αλλαγές στα εργασιακά.

Σήμερα θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και την Τετάρτη θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Την Κυριακή θα τεθεί προς ψήφιση ο προϋπολογισμός.

Το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει περικοπές δαπανών, μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φόρων αλλά και σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά όπως η μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης και το επίδομα γάμου.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής που πρότεινε «παρών» στο πολυνομοσχέδιο και θετική ψήφο στον προϋπολογισμό συγκέντρωσε 77 ψήφους.

Η πρόταση που διατυπώθηκε για «ναι» και στις δύο ψηφοφορίες συγκέντρωσε 26 ψήφους.

Υπήρξαν επίσης και 6 λευκά. Συνολικά ψήφισαν 109 μέλη.

«Είχαμε καταστήσει σαφές, με απόλυτη πολιτική ειλικρίνεια, ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τα εργασιακά μέτρα και αυτό το ήξεραν όλοι. Η θέση μας παραμένει αμετακίνητη», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης κατά εισήγησή του στην κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Όσον αφορά την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι η θέση του κόμματος «πρέπει να καθοριστεί τελικά και με πολιτικά κριτήρια». «Δηλαδή», εξήγησε, «θα συνυπολογιστούν αφενός τα ίδια τα στοιχεία του προϋπολογισμού και αφετέρου η αναγκαιότητα να υπάρχουν προϋποθέσεις σταθερής κυβερνητικής διαχείρισης μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες».
Bookmark and Share