Έφυγε ο Αλέξης για το 12ήμερο ταξίδι σε Βραζιλία-Αργεντινή... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Έφυγε ο Αλέξης για το 12ήμερο ταξίδι σε Βραζιλία-Αργεντινή...

 


Οικογενειακές διακοπές με ...ολίγη από "πολιτικές" συναντήσεις.




Το… όνειρο της Αργεντινής και της Βραζιλίας θα ζήσει τις επόμενες 12 ημέρες ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας.
Επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπίας του ΣΥΡΙΖΑ και με τη συνοδεία της συζύγου του και των δύο γιών του (ηλικίας 2,5 ετών και 5 μηνών), θα επισκεφτεί την πρωτεύουσα της... Βραζιλίας, την Μπραζίλια, έπειτα θα μετακινηθεί στο Σάο Πάολο, για να καταλήξει στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Αϊρες, από όπου προβλέπεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις 27 Δεκεμβρίου.

Στις δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πηγαίνει για χριστουγεννιάτικες διακοπές, διαβεβαιώνει συνεργάτης του κ. Τσίπρα όταν καλείται να σχολιάσει το γεγονός ότι η επίσκεψη συμπίπτει χρονικά με την εορταστική περίοδο.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στην Αργεντινή για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι ποια πολιτική ακολούθησε η χώρα τα 11 χρόνια μετά την οδυνηρή χρεοκοπία του 2001 προκειμένου να ξαναβγεί στο μονοπάτι της ανάπτυξης και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, κάτι που επέτρεψε φέτος -για πρώτη φορά από την κήρυξη στάσης πληρωμών και την περίφημη απομάκρυνση της κυβέρνησης του Μπουένος Αϊρες με ελικόπτερα- να δοθούν σημαντικές αυξήσεις στους εργαζομένους, το βιωτικό επίπεδο των οποίων είχε υποστεί πραγματική καθίζηση.

Σύμφωνα με την κυρίαρχη άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο λόγος της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην Αργεντινή και τη Βραζιλία είναι η προετοιμασία για την ανάληψη της εξουσίας, προοπτική που τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι θα πραγματωθεί στις επόμενες εκλογές.

«Οι κυβερνήσεις της Δεξιάς έριξαν τις δύο χώρες στον γκρεμό της χρεοκοπίας», εκτιμούν στον Συνασπισμό προσθέτοντας ότι «οι κυβερνήσεις της Αριστεράς στη Βραζιλία και την Αργεντινή οργάνωσαν τη συντεταγμένη και κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση των χωρών τους, με ανάπτυξη και αναδιανομή». Για να πετύχει η μεταλαμπάδευση της τεχνογνωσίας από τα κόμματα των δύο μεγαλύτερων χωρών της Λατινικής Αμερικής στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται στο ταξίδι του από τους κυρίους Γιάννη Δραγασάκη, Νίκο Χουντή, Κώστα Αθανασίου, Ανδρέα Καρίτζη και Κώστα Ησυχο, ο οποίος σχεδίασε τις λεπτομέρειες του ταξιδιού όχι μόνο ως υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική, αλλά και επειδή θεωρείται ότι γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αργεντινή.

Στη Βραζιλία και την Αργεντινή μαζί με τον κ. Τσίπρα θα συνταξιδέψει η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα με τους δύο γιους τους: τον ηλικίας 2,5 ετών Παύλο και τον μόλις 5 μηνών μικρότερο αδελφό του.
Σε όσους επιχειρήσουν να προσάψουν χαρακτήρα… διακοπών στο ταξίδι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή έστω υπαινιχθούν ότι ο κ. Τσίπρας συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου η Κουμουνδούρου απαντά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να αφήσει για δύο εβδομάδες μόνη τη σύντροφό του με τα παιδιά του και μάλιστα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Αλλωστε, υποστηρίζουν, το συγκεκριμένο ταξίδι, με τις συνεχείς πτήσεις, τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη και τη διαρκή αλλαγή παραστάσεων που πολλές φορές ενοχλεί και ξεβολεύει τα μικρά παιδιά που έχουν συνηθίσει σε μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα, μόνο αναψυχής δεν θα έπρεπε να θεωρηθεί.

Ιδιαίτερα για τη σύντροφο του κ. Τσίπρα, επισημαίνουν ότι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό. Η κυρία Μπαζιάνα, που θηλάζει ακόμη τον μικρότερο γιο της, θα χρειαστεί να απομονώνεται πολλές φορές την ημέρα για το τάισμα του 5 μηνών βρέφους. Ιδίως κατά τη διάρκεια των πτήσεων με το αεροπλάνο η μητέρα είναι υποχρεωμένη να θηλάζει το μωρό της όσο συχνότερα μπορεί διότι έτσι ανακουφίζεται ο πόνος που νιώθει το βρέφος στα αφτιά. Ειδικά κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και της απογείωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μωρά νιώθουν πίεση στα ευαίσθητα αφτιά τους, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί έντονο αίσθημα δυσφορίας. Την ίδια στιγμή, όμως, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν νιώθουν άνετα με την απόφαση του κ. Τσίπρα να ταξιδέψει στη Λατινική Αμερική. Ειδικά η μετάβασή του στην Αργεντινή θεωρούν ότι θα αξιοποιηθεί επικοινωνιακά από την κυβέρνηση.
Στην Κουμουνδούρου ανησυχούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να συσχετίσει τη χρεοκοπία της νοτιοαμερικάνικης χώρας με την εναλλακτική πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ευχόμαστε με τον καινούριο χρόνο να επανέλθει σοφότερος», σχολίασε την προηγούμενη Τρίτη ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, αποκαλύπτοντας με ένα tweet το σχεδιαζόμενο ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Λατινική Αμερική, που μέχρι εκείνη την ημέρα δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως...

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως το σχόλιο του κ. Κεφαλογιάννη ήταν τροχιοδεικτική βολή και προετοιμάζονται ήδη για την επίθεση που θα εξαπολύσει το κυβερνητικό στρατόπεδο στον πρόεδρό τους με αφορμή το ταξίδι του στη Νότια Αμερική. Θεωρούν ότι θα δεχτούν επικριτικά σχόλια του τύπου «αν δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς να εξασφαλίσει τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να κάνει ταξίδι στην Αργεντινή» και άλλες κακεντρέχειες, με τα οποία διαβλέπουν πως η Ν.Δ. θα επιχειρήσει να πλήξει τον κ. Τσίπρα.«Η απευθείας ανταλλαγή εμπειριών και εκτιμήσεων ανάμεσα στην αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική ηγεσία και τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της Αργεντινής είναι αναγκαία και πολύτιμη», εξηγούν οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα. Την απόκρουση των πολιτικών επιθέσεων και των αναμενόμενων επικρίσεων στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αναλάβει ειδική «ομάδα δράσης» υπό τον εκπρόσωπο Τύπου του Συνασπισμού κ. Πάνο Σκουρλέτη. Η «task force» θα συνεπικουρείται από τον κ. Νίκο Παππά, διευθυντή του γραφείου του κ. Τσίπρα, και θα αναλαμβάνει να εκδίδει ανακοινώσεις για να «αναχαιτίσει» την κριτική ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Λατινική Αμερική.Πηγή Πρώτο Θέμα.
Bookmark and Share