Οι κυριότερες τεχνολογικές τάσεις του 2012 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Οι κυριότερες τεχνολογικές τάσεις του 2012

Στο τέλος της κάθε χρονιάς αποτελεί συνήθεια να γίνεται ένας απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, σε κάθε τομέα. 
Η τεχνολογία δε θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο απολογισμό..
 

Σήμερα, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τις έξι σημαντικότερες τεχνολογικές τάσεις της χρονιάς που πέρασε.
 

 1. "Ο εικονικός πίνακας ανακοινώσεων", Pinterest ξεπέρασε τον περασμένο Σεπτέμβριο ακόμα και το Yahoo! σε κίνηση, και αναδείχτηκε τέταρτο στη διαδικτυακή κίνηση, μετά το Google, το Facebook και το Twitter.

2. Τα διαδικτυακά εργαλεία analytics αναδείχτηκαν στο πλέον πολύτιμο εργαλείο του κάθε επαγγελματία και της κάθε επιχείρησης. Μέσα στο 2012 έγιναν και πιο φιλικά προς το χρήστη, αλλά και πιο διαδραστικά με άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο πλήθος επαγγελματιών να κάνει καθημερινή χρήση εργαλείων analytics όπως το GeckoBoard και το GoSquared.

3. Οι οθόνες αφής ήρθαν όχι μόνο για να μείνουν, αλλά και για να κυριαρχήσουν σταδιακά. Αρχικά ήταν μόνο τα κινητά με οθόνη αφής, μετά ήρθε το iPad και τις έκανε ευρύτερα δημοφιλείς, και σήμερα τις συναντάμε ακόμα και σε netbooks αλλά και σε desκtops. Τα νέα Windows 8 αξιοποιούν αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό.

4. Το λειτουργικό Android για κινητές συσκευές καλπάζει στην αγορά και κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο παγκοσμίως. Κίνηση "ματ" από τη δημιουργό του Google ήταν η δωρεάν διάθεσή του, αλλά και το γεγονός ότι η ίδια ανέλαβε την εξέλιξή του χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά κατασκευαστές και χρήστες. Ήδη έχει κατακτήσει το συντριπτικά μεγαλύτερο μερίδιο της συγκεκριμένης αγοράς, και δε φαίνεται κάποιος ικανός του αντίπαλος στον ορίζοντα.

5. Η ολοένα αυξανόμενη ανάλυση στις οθόνες αφής των φορητών συσκευών, με στόχο η χρήση τους να γίνεται πολύ πιο ξεκούραστα σε σχέση με το παρελθόν. Σήμερα οι κορυφαίες συσκευές κινητών τηλεφώνων ενσωματώνουν οθόνες 4-5 ιντσών με ανάλυση που αγγίζει την ανάλυση των επιτραπέζιων οθονών που χρησιμοποιούμε για τους υπολογιστές μας.

6. Το BlackBerry υποχωρεί σταθερά. Η πολλά υποσχόμενη λειτουργική πλατφόρμα για κινητές συσκευές που απευθύνονται σε επαγγελματίες δε δείχνει να μπορεί να κρατήσει τη θέση της, καθώς το μερίδιό της υποχωρεί συνέχεια. Η κατασκευάστρια εταιρεία RIM βασίζει τις ελπίδες της στη νέα πλατφόρμα BB10, ωστόσο δύσκολα θα μπορέσει να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα...
Bookmark and Share