Οι πρώτοι 43 δημόσιοι υπάλληλοι -και επισήμως- σε διαθεσιμότητα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Οι πρώτοι 43 δημόσιοι υπάλληλοι -και επισήμως- σε διαθεσιμότητα.

 Σαράντα τρεις (43) υπάλληλοι των δήμων Αθήνας, Νέας Ιωνίας και Σπάτων βρίσκονται από την παραμονή των Χριστουγέννων σε διαθεσιμότητα και με τη δικαστική βούλα.


Και αυτό γιατί το Πρωτοδικείο Αθηνών, σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες αποφάσεις τόσο του ίδιου όσο και άλλων Πρωτοδικείων της χώρας, απέρριψε τις... αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι υπάλληλοι.

Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων 10 υπαλλήλων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμο Αθηναίων, 18 του Δήμου Νέας Ιωνίας και 15 του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος, αποφάσεις που τους οδηγούν σε διαθεσιμότητα, σε αντίθεση με τους 154 συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα, που κατάφεραν και κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα και παραμένουν στην υπηρεσία τους.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για κεντρική παρέμβαση της κυβέρνησης που φοβήθηκε το «δικαστικό τσουνάμι» κατά της διαθεσιμότητας, θέτοντας το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν όλες οι αποφάσεις που εκδόθηκαν (σ.σ.: μία μάλιστα από το ίδιο δικαστήριο, το Πρωτοδικείο Αθηνών) να είναι θετικές και ξαφνικά να μετατρέπονται σε αρνητικές και μάλιστα παραμονές Χριστουγέννων». Παράλληλα επισημαίνουν το γεγονός ότι δεν υπάρχει σκεπτικό στις αποφάσεις και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα μέχρι να καταργηθεί η διαθεσιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το site aftodioikisi.gr, οι εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους δήμους θα καταθέσουν εκ νέους ασφαλιστικά τις ερχόμενες ημέρες.

Επίσης αύριο εκδικάζονται τρεις νέες προσφυγές εργαζομένων κατά της διαθεσιμότητας, οι οποίοι εργάζονται στους Δήμους Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Χαϊδαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα η «δημοκρατία» αποκάλυψε τον προβληματισμό της τρόικας από τις έως τότε θετικές για τους υπαλλήλους αποφάσεις των δικαστηρίων, κάτι που την οδήγησε να ζητήσει ενημέρωση από την ηγεσία του υπουργείου για το τι μέλλει γενέσθαι.

Την ίδια ώρα, με διευκρινιστική εγκύκλιό του την παραμονή των Χριστουγέννων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ζητεί από το σύνολο των φορέων του Δημοσίου να συγκεντρώσουν άμεσα τα αιτήματα κάλυψης θέσεων διοικητικού προσωπικού κατηγορίας ΔΕ και να τα αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, έως την προσεχή Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012.

Παράλληλα, ο κ. Μανιτάκης υπέγραψε διαπιστωτική πράξη που από τις 12 Νοεμβρίου 2012 καταργεί 19 προσωποπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από αυτές οι 13 είναι ειδικότητας διοικητικού και οι έξι διοικητικού – λογιστικού.
Μακάριος Β. Λαζαρίδης
Bookmark and Share