Ο καιρός των Χριστουγέννων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ο καιρός των Χριστουγέννων.


Από τη Δευτέρα,παραμονή Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα , με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.



 



 Έτσι η Τρίτη, ημέρα των Χριστουγέννων, θα κυλήσει με γενικά.. καλό καιρό και θερμοκρασίες καλές για την εποχή γύρω στους 14-18οC στα κεντρικά και νότια, 11-14οC στα βόρεια και χωρίς προβλήματα με τους ανέμους στα πελάγη. Τα χιόνια, που θα πέσουν στα χιονοδρομικά κέντρα , αυτήν την εβδομάδα , φαίνεται να διατηρούνται.


Η πρόγνωση του καιρού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ειδικότερα σήμερα (17/12) στην Αττική περιμένουμε τοπικές βροχές από τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στις θαλάσσιες παράκτιες περιοχές κυρίως της Μακεδονίας. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -3 (μείζον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα και θα ενισχυθούν ξανά το βράδυ από τα βορειοδυτικά. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 που σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες όπου στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες όπου στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Bookmark and Share