Δολοφόνησε τους πυροσβέστες επειδή του «άρεσε να σκοτώνει» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Δολοφόνησε τους πυροσβέστες επειδή του «άρεσε να σκοτώνει»

Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το γραπτό σημείωμα με την κυνική ομολογία που άφησε πίσω του ο εγκληματίας εμπρηστής, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ δυο εθελοντές πυροσβέστες. 

Οι άτυχοι άνδρες μόλις έσπευσαν στο Ουέμπστερ της Νέας Υόρκης, για να σβήσουν πυρκαγιά που είχε.. εκδηλωθεί, έπεσαν νεκροί από τα πυρά του εγκληματία που τους είχε στήσει ενέδρα.


Ο 62χρονος Ουίλιαμ Σπένγκλερ που είχε εκτίσει 17ετή κάθειρξη για την δολοφονία της γιαγιάς του με σφυρί, φαίνεται ότι έστησε ενέδρα στους εθελοντές πυροσβέστες- τον 19χρονο Tomasz Kaczowka και τον 43χρονο Mike Chiapperini- και την ώρα που έφθαναν για να σβήσουν την φωτιά τους εκτέλεσε εν ψυχρώ, προτού αυτοπυροβοληθεί.

Άλλοι δυο πυροσβέστες και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, τραυματίστηκαν κατά την ενέδρα, ενώ συνολικά εφτά σπίτια κοντά στη λίμνη Οντάριο, καταστράφηκαν από την φωτιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 62χρονος, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους το 1998 και δεν επιτρεπόταν να έχει όπλα στην κατοχή του, άφησε σημείωμα στο οποίο ανέλυε με ανατριχιαστικό τρόπο τα ειδεχθή του σχέδια:


«Πρέπει να ετοιμαστώ για να δω πόση από την γειτονιά μπορώ να κάψω και να κάνω αυτό που μου αρέσει πιο πολύ: να σκοτώνω κόσμο».

Η αστυνομία θεωρεί ότι ο Σπένγκλερ, που δεν είχε απασχολήσει τις αρχές από το 1998, έβαλε ο ίδιος φωτιά στο σπίτι του.

Η αδερφή του Σέριλ, την οποία φέρεται να μισούσε, αγνοείται, ενώ αξιωματικός της αστυνομίας ανέφερε τα «ψυχολογικά προβλήματα» ως ένα πιθανό αίτιο για την επίθεση, η οποία έλαβε χώρα λίγους μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του Σπένγκλερ.
Bookmark and Share