Το πείραμα (Das experiment) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Το πείραμα (Das experiment)

 

Ολόκληρη η σοκαριστική ταινία γερμανικής παραγωγής Das experiment (Το Πείραμα) με ελληνικούς υπότιτλους.



 




Μόνο για απόψε το βράδυ.
Δείτε τη παρακάτω: 
 .
.


Το πείραμα
Αυθεντικός τίτλος: Das experiment
Τίτλος στα Αγγλικά: The experiment
Σκηνοθεσία: Oliver Hirschbiegel
Διάρκεια: 122'
Παίζουν: Moritz Bleibtreu
Christian Berkel
Oliver Stokowski

Υπόθεση:
Σκοπός του, η μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς σε περιβάλλον φυλακής. Με αντάλλαγμα δύο χιλιάδες δολάρια, είκοσι άντρες για δύο βδομάδες θα βιώσουν συνθήκες εγκλεισμού.
Οκτώ από αυτούς γίνονται οι «φύλακες» και οι υπόλοιποι δώδεκα παίρνουν τη θέση των κρατουμένων, μέσα σε πραγματικά κελιά. Οι περισσότεροι πρέπει να πειθαρχήσουν σε μια σειρά κανόνων και οι πρώτοι να επιβάλουν την τάξη.
Σιγά σιγά, η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο «πείραμα» και την πραγματικότητα σβήνει και το ζητούμενο δεν είναι πια η χρηματική αμοιβή, αλλά η επιβίωση του ισχυρότερου! Οι υποτιθέμενοι δεσμοφύλακες, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα εμφάνισαν πρωτοφανείς τάσεις σαδιστικής βίας.
Η ανία και η αίσθηση της εξουσίας τούς εξωθούσαν σε ακραίες βαρβαρότητες, συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, τότε που νόμιζαν ότι οι κάμερες δε λειτουργούσαν. Έγδυναν τους φυλακισμένους για σωματικές έρευνες ή τους έβαζαν να καθαρίζουν τις τουαλέτες με γυμνά χέρια.
Λόγω της ανεξέλεγκτης εξέλιξης, το πείραμα διακόπηκε μέσα σε έξι μέρες, οδηγώντας τον υπεύθυνο καθηγητή ψυχολογίας, να ...(η συνέχεια στην οθόνη)





















.
Bookmark and Share