Χρυσή Αυγή: "Το Youtube είναι για τα πανηγύρια!" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Χρυσή Αυγή: "Το Youtube είναι για τα πανηγύρια!"

Ένα βίντεο της Χρυσής Αυγής για χρόνια πολλά λόγω Χριστουγέννων στάθηκε η αφορμή για νέα αντιπαράθεση.

 -Δείτε παρακάτω το επίμαχο βίντεο-

Το Youtube απέσυρε το βίντεο με το αιτιολογικό ότι... προάγει τη ρητορική μίσους.
Η Χρυσή Αυγή εύχεται χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες με ένα βίντεο αναμνήσεων από την παλιά Αθήνα με μουσικό χαλί το τραγούδι «Ας ερχόσουν για λίγο» με τη φωνή της Δανάης Στρατηγοπούλου .

Στο εν λόγω βίντεο έχουν χρησιμοποιηθεί εικόνες από την παλιά Αθήνα, ενώ στο δεύτερο παρουσιάζεται η Ελλάδα του σήμερα, με πρόσωπα μεταναστών, αλλά και επεισόδια από πορείες και άλλες συγκεντρώσεις.
"Από τα χρόνια που πέρασαν στο μέλλον που χτίζουμε με τον αγώνα μας. Καλά Χριστούγεννα με πίστη και δύναμη. Για μια νέα “παλαιά” Αθήνα. Για μια νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού", είναι το μήνυμα στο οποίο καταλήγει η Χρυσή Αυγή.

Η Χρυγή Αυγή κατήγγειλε πως ο διαδικτυακός τόπος Youtube απέσυρε το βίντεο με το αιτιολογικό ότι προάγει τη ρητορική μίσους. «Οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια» σχολιάζει σε έντονο τόνο, προσθέτοντας πως «μπορούσαν τουλάχιστον να πουν ότι απαγορεύεται οτιδήποτε έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή, για να περιοριστεί η ραγδαία άνοδος του Εθνικιστικού Κινήματος».

Έκανε ακόμη γνωστό πως ανήρτησε το βίντεο στο dailymotion και καλούσε «όλους τους Έλληνες να προωθήσουν αυτή την όμορφη σύνθεση εικόνων και ήχων, στέλνοντας παράλληλα τις ευχές μας για γρήγορη απελευθέρωση από τη στυγνή τυρρανία που εξουσιάζει τον κόσμο». Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, το βίντεο είχε αποσυρθεί και από αυτόν το διαδικτυιακό τόπο.

Το βίντεο πάντως μετά τις διαμαρτυρίες ξανανέβηκε πριν λίγο στο Youtube:




,
Bookmark and Share