Χάνουμε σχεδόν 10% του ΑΕΠ από τη διαφθορά.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Χάνουμε σχεδόν 10% του ΑΕΠ από τη διαφθορά..

«Τρύπα» 20 δισ. ευρώ υπάρχει στο ελληνικό Δημόσιο από τη διαφθορά σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Brookings, η οποία σε συνδυασμό με τα έσοδα που χάνονται εξαιτίας της γραφειοκρατίας, το... κοκτέιλ γίνεται εκρηκτικό.


Όπως δηλώνει ο...γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής "και τα δύο μαζί χονδρικά κάνουν γύρω στα 30-32 δισ. άρα εάν 10 ολόκληρα χρόνια είχαμε μπορέσει να τα αποφύγουμε αυτά ή μέρος αυτών ενδεχομένως να μην είχαμε όλο αυτό το δημόσιο χρέος ή όλη αυτή την κρίση".

Στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας που παρουσίασε ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, χάνονται ετησίως από την κρατική διαφθορά συνολικά 120 δισ. ευρώ. "Πρωταθλητής" είναι ο κλάδος της υγείας, όπου γίνεται και το μεγάλο φαγοπότι, και ακολουθούν οι εφορίες, η αστυνομία, οι πολεοδομίες, τα τελωνεία και η δικαιοσύνη.

"Υπάρχει εκτεταμένη διαφθορά που μένει ατιμώρητη ακόμα και σε χώρες όπως η Γερμανία. Η Ελλάδα δεν είναι η χειρότερη χώρα. Στην Ευρώπη είμαστε κάτω από τη μέση αλλά όχι η χειρότερη" δήλωσε ο Θ. Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων για την Ευρώπη.

Πηγή: Mega
Bookmark and Share