Στο Μπαγκλαντές για συμφωνίες ο Ν.Δένδιας... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Στο Μπαγκλαντές για συμφωνίες ο Ν.Δένδιας...



Να υπογραφεί συμφωνία αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών και να ενισχυθεί η συνεργασία στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια στο Μπαγκλαντές.

 

Από την Ελλάδα υποβλήθηκε η πρόταση να υπογραφεί συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ του... Μπαγκλαντές αφενός και της Ελλάδας αφετέρου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία το Μπαγκλαντές δεσμεύθηκε να εξετάσει.

Το Μπαγκλαντές δεσμεύθηκε επίσης να ενισχυθούν άμεσα οι υπηρεσίες του Προξενείου του στην Αθήνα, ώστε να επιλυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα στο ζήτημα της επανεισδοχής παράνομων μεταναστών.

«Η επίσκεψη άνοιξε νέους δρόμους στις σχέσεις των δύο χωρών για συνεργασία σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως για την αστυνομική συνεργασία και το μεταναστευτικό» δήλωσε μετά τις επαφές του στο Μπαγκλαντές ο κ. Δένδιας.

Πρόσθεσε πως «συμφωνήθηκε επίσης να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια το Μπαγκλαντές προκειμένου να περιοριστεί η ροή των παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα, καθώς αναγνωρίζεται ότι γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από οργανωμένα κυκλώματα σύγχρονων δουλεμπόρων».

Bookmark and Share