Huffington Post: "Το Κατάρ εκτιμά ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Huffington Post: "Το Κατάρ εκτιμά ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει"

Κάθε άλλο παρά ως μία κίνηση γενναιοδωρίας για την στήριξη της Ελλάδος σε μία δύσκολη στιγμή, αλλά απεναντίας μία κίνηση με ξεκάθαρο καπιταλιστικό σκεπτικό εκ μέρους του Κατάρ, 
θεωρεί τη συμφωνία για επενδύσεις στην Ελλάδα ο ειδικός στα θέματα του αραβικού εμιράτου Ναμπίλ Εννάσρι, σύμφωνα με άποψή του που φιλοξενεί η Huffington Post.

Κοινό ταμείο ύψους 1 δισ. ευρώ για την στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με "οδηγό" το.. ανάλογο ταμείο που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο με την Ιταλία, αποφάσισαν ο Α. Σαμαράς με τον Καταριανό ομόλογό του Χαμάντ μπιν Τζασίμ αλ Τάνι. Σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση, το Κατάρ ενδιαφέρεται κυρίως για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και στα αγροτικά προϊόντα, ενώ η συμφωνία θα εξειδικευθεί μέσα στο προσεχές διάστημα μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων των δύο χωρών.

Ωστόσο, κάθε άλλο παρά ως μία κίνηση γενναιοδωρίας για την στήριξη της Ελλάδος σε μία δύσκολη στιγμή, αλλά απεναντίας μία κίνηση με ξεκάθαρο καπιταλιστικό σκεπτικό εκ μέρους του Κατάρ, θεωρεί τη συμφωνία για επενδύσεις στην Ελλάδα ο ειδικός στα θέματα του αραβικού εμιράτου Ναμπίλ Εννάσρι, σύμφωνα με άποψή του που φιλοξενεί η Huffington Post.

Με την κίνησή του αυτή, το Κατάρ εκτιμά πως προβαίνει σε μία μακροπρόθεσμη επένδυση, αναμένοντας πως η Ελλάδα θα επανακάμψει. "Το να επενδύει στις πιο χαμηλές τιμές σημαίνει ότι ελπίζει να κερδίσει μετά. Ένα καθαρό καπιταλιστικό σκεπτικό. Οι Καταριανοί δεν είναι φιλάνθρωποι", τονίζει.
Bookmark and Share