Πάπιγκο:Ελβετοί αλπινιστές βρήκαν τον νεκρό ορειβάτη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πάπιγκο:Ελβετοί αλπινιστές βρήκαν τον νεκρό ορειβάτη

  

Σε μόλις 3 ώρες βρήκαν τη σορό του άτυχου 30χρονου,

την οποία επί ...πέντε μέρες δεν μπορούσαν να εντοπίσουν και να ανασύρουν ΕΜΑΚ και Ομάδα Διάσωσης με τη συνδρομή μάλιστα ελικοπτέρου Super Puma.



 Επιβεβαιώνοντας τη φήμη της κορυφαίας ομάδας ορεινής διάσωσης στον κόσμο που τη συνοδεύει, οι Ελβετοί αλπινιστές που έφτασαν χθες στο Πάπιγκο για να βοηθήσουν στις έρευνες για τον 30χρονο... ορειβάτη χρειάστηκαν μόλις τρεις ώρες (!) για να εντοπίσουν τη σορό του και να γράψουν τους θλιβερούς τίτλους τέλους στο θρίλερ που εκτυλισσόταν επί πέντε ημέρες στις χαράδρες του όρους Τύμφη.

Οι τέσσερις Ελβετοί -δύο πιλότοι και δύο διασώστες- μέλη της «Air Zermatt», έφτασαν χθες στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ύστερα από κλήση της οικογένειας του αγνοουμένου, βρήκαν νεκρό τον άτυχο νεαρό, παρόλο που δεν είχαν στη διάθεσή τους το δικό τους ελικόπτερο με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Οι αλπινιστές μελέτησαν την περιοχή, είδαν φωτογραφίες από το σημείο των ερευνών και επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο του γνωστού Γιαννιώτη επιχειρηματία Β. Χήτου. Με τον έλικα να στρέφεται σε απόσταση αναπνοής από τα βράχια, ο πολύπειρος Ελβετός πιλότος κατέβασε το ελικόπτερο στο βάθος της χαράδρας, όπου ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πάτησε με τα «πέδιλα» του ελικοπτέρου σε κάποιο χιονισμένο πλάτωμα, όπου αποβίβασε έναν διασώστη της ομάδας, ο οποίος περιηγήθηκε πεζός και βρήκε μισοθαμμένη στο χιόνι την παγωμένη σορό του άτυχου 30χρονου πολιτικού μηχανικού Σταύρου Λισγάρα, που άφησε την τελευταία του πνοή στο αγαπημένο του χόμπι, την ορειβασία.
Bookmark and Share