Mε βέτο στην πρόταση του προϋπολογισμού απειλεί ο Σουλτς - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Mε βέτο στην πρόταση του προϋπολογισμού απειλεί ο Σουλτς


Εξαιρετικά αρνητικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στη συμβιβαστική πρόταση πλαίσιο του Χερμάν βαν Ρομπάι για κοινοτικό προϋπολογισμό με πλαφόν τα 960 δισ. ευρώ, χαρακτηρίζοντάς την «απίστευτη κίνηση εξαπάτησης» και λέγοντας ότι ουσιαστικά θα διατεθούν κεφάλαιο μόνο 908 δισ. ευρώ.
 

Μιλώντας στο γερμανικό ZDF, ο... Μάρτιν Σουλτς ανέφερε ότι η κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση συγκλίνει σε προϋπολογισμό των 960 δισ. ευρώ, αλλά «στην πραγαμτικότητα, τα διαθέσιμα κεφάλαια θα φτάνουν τα 908 δισ. ευρώ».

Ο Σουλτς υποστήριξε επίσης ότι «αυτή η συμφωνία δεν θα μπορέσει να πάρει τη συμφωνία της Ευρωβουλής». «Κανείς υπεύθυνος ευρωβουλευτής δεν θα συνέβαλε σε ελλειματικό προϋπολογισμό» είπε.

«Για ένα κοινοβούλιο υπάρχουν δύο δυνατότητες» είπε, ο Σουλτς: «Είτε να διαπραγματευτεί με τις κυβερνήσεις, πράγμα που προσφέρουμε εδώ και δύο χρόνια, και οι κυβερνήσεις δεν το έκαναν. Από την άλλη, οι ηγέτες φτιάχνουν ένα πακέτο, το στέλνουν στο Κοινοβούλιο, και αυτό λέει "ναι" ή "όχι", πράγμα που συμβαίνει στην πράξη».
Bookmark and Share