Xoντρό ψαλίδι σε Μακεδονίας-Θράκης και 3 ακόμη υπουργεία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Xoντρό ψαλίδι σε Μακεδονίας-Θράκης και 3 ακόμη υπουργεία

 

Μεγάλη μείωση οργανικών μονάδων σε τέσσερα υπουργεία -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το προσωπικό των μονάδων αυτών- προβλέπουν τα νέα οργανογράμματα που ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.

 

Συγκεκριμένα..., στο υπουργείο Εργασίας προβλέπεται μείωση οργανικών μονάδων κατά 37%, με παράλληλη ενίσχυση ωστόσο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να υπάρχει για αποτελεσματικότερος έλεγχος της αγοράς.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταγράφεται μείωση οργανικών μονάδων κατά 58%, στο υπουργείο Δικαιοσύνης η μείωση φτάνει το 26% και στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης το 53%.

Το κράτος εκτιμά ότι καταργώντας υπηρεσίες και δομές αφενός θα εχει οικονομικό όφελος απο κτήρια τα οποία εκμισθώνει σήμερα και δεν θα χρησιμοποιεί πλέον αλλά και απο επιδόματα λόγω της κατάργησης θέσεων.

Παρά ταύτα, ερωτηθείς εάν οι αλλαγές θα επιφέρουν και απολύσεις προσωπικού στα επηρεαζόμενα υπουργεία, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απάντησε χαρακτηριστικά: «Όχι, αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για απολύσεις».
Bookmark and Share