Αθώος ο Η.Κασιδιάρης... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αθώος ο Η.Κασιδιάρης...

Την αθώωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε το δικαστήριο λόγω αμφιβολιών, καθώς το κατηγορητήριο είχε στηριχθεί αποκλειστικά στη μαρτυρία της κας Βαβαγιάννη, η οποία αποδυναμώθηκε από τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Στο άκουσμα της απόφασης... δεκάδες μέλη του κόμματος φώναζαν συνθήματα και υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τον βουλευτή.


Η πρόταση του εισαγγελέα


Την απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη ζήτησε νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας κατά τη δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της εμπλοκής του στην επίθεση και τη ληστεία που έγινε εις βάρος μεταπτυχιακού φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου το 2007.

Ο εισαγγελέας κ. Πρασάς πείστηκε από τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου και το άλλοθι που προέβαλε ότι την επίμαχη μέρα και ώρα βρισκόταν στο νοσοκομείο «Metropolitan» ως ιατρικός επισκέπτης. Όπως είπε, «αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία ότι είχε προγραμματισμένο ραντεβού στο νοσοκομείο, στο οποίο πήγε με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο», κάτι που επιβεβαίωσε και ένας από τους μάρτυρες που κατέθεσαν, ο οποίος συνάντησε τον βουλευτή στο πάρκινγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο κ. Πρασάς θεώρησε ότι είχε ορισμένες ανακρίβειες η κατάθεση της πανεπιστημιακού Μαίρης Βαβαγιάννη, η οποία είχε συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δράστες της επίθεσης.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός πως τα άτομα αυτά έφεραν ρόπαλα που στη συνέχεια χρησιμοποίησαν δεν συνάδει με την ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο οποίος μίλησε για μόνο ένα τραύμα και αυτό στον μηρό του θύματος από μαχαίρι. «Πρόκειται για μια βάναυση επίθεση, η οποία είναι καταδικαστέα από όλους μέσα σε αυτήν την αίθουσα, την οποία καταδίκασε και ο Ηλίας Κασιδιάρης» τόνισε ο εισαγγελέας.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μίλησε για πράξεις αλητείας, υπογραμμίζοντας: «Εγώ τις καταδικάζω χίλιες φορές τέτοιου είδους πράξεις από κάποιους αλήτες, γκρεμίζουν αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε φτιάχνοντας ένα πολιτικό κόμμα». Δεν παρέλειψε και πάλι να συνδέσει τη βασική μάρτυρα κατηγορίας εις βάρος του Μ. Βαβαγιάννη με το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ανήκει στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. «Σίγουρα», όπως είπε, «έχει παρτίδες με το indymedia και διασύνδεση με αυτά τα άτομα τα οποία τον έχουν στοχοποιήσει».

Δεν μπόρεσε, ωστόσο, να πει με βεβαιότητα ότι κινήθηκε κακοπροαίρετα η καθηγήτρια ή πείστηκε από τα άτομα αυτά.
Bookmark and Share