Ι.Τέντες: Στο στόχαστρο οι υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ι.Τέντες: Στο στόχαστρο οι υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής

Την έρευνα υποθέσεων διαφθοράς και φοροδιαφυγής κατά προτεραιότητα, το δειγματοληπτικό έλεγχο σε σταθερή βάση καθώς και τον έλεγχο σε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που εμφανίζουν υψηλό κίνδυνο παραβατικότητας ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Τέντες από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στ.Στασινόπουλο σε συνάντησή τους.

Ακόμη, ζητήθηκε να ερευνηθούν τα εμβάσματα 139...εφοριακών στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι ήδη το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα ελεγχθούν από πλευράς δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Παράλληλα, συζητήθηκε η πρόοδος των ερευνών σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ για διάφορες λίστες, όπως η λίστα Λαγκάρντ, η λίστα των χιλιάδων καταθετών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης, διαφόρων πολιτικών, δημάρχων κ.λ.π.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες μπορεί να χρειαστούν αρκετό διάστημα λόγω του μεγάλου φόρτου υποθέσεων που βαραίνει το ΣΔΟΕ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μετά από παρότρυνση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ελληνικές τράπεζες έχουν στείλει στο ΣΔΟΕ πληροφορίες αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία για τα συγγενικά πρόσωπα του Γ. Παπακωνσταντίνου, τα οποία αξιολογούνται από το ΣΔΟΕ, προκειμένου να υποβληθεί σχετική έκθεση στη Βουλή.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συμμετείχε και ο οικονομικός αντεισαγγελέας Ν.Παντελής και συζητήθηκαν γενικά θέματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ερευνών για τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, στα οποία η ανώτατη εισαγγελία της χώρας δίνει ιδιαίτερο βάρος.
Bookmark and Share