ΕΦΕΤ: Γνώριζαν ότι χρησιμοποιούσαν κρέας αλόγου οι εταιρείες! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

Post Top Ad

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΕΦΕΤ: Γνώριζαν ότι χρησιμοποιούσαν κρέας αλόγου οι εταιρείες!

8B4438D1B00A82A9D12310AD38D6721B 
Σύμφωνα με τους φακέλους που έχει αποστείλει ο ΕΦΕΤ στις εισαγγελίες στοιχειοθετείται ότι οι γνωστές εταιρείες αλλαντικών που χρησιμοποιούσαν το αλογίσιο κρέας για τη δημιουργία προϊόντων κρέατος και αλλαντικών γνώριζαν εκ των προτέρων ότι το κρέας αυτό προέρχονταν από άλογο!



Την παρέμβαση των δύο εισαγγελέων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναμένει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) μετά το... σκάνδαλο με την εισαγωγή αλογίσιου κρέατος στη διατροφική αλυσίδα.

Σύμφωνα με τους φακέλους που έχει αποστείλει ο ΕΦΕΤ στις εισαγγελίες στοιχειοθετείται ότι οι εταιρείες που χρησιμοποιούσαν το αλογίσιο κρέας για τη δημιουργία προϊόντων κρέατος και αλλαντικών γνώριζαν εκ των προτέρων ότι το κρέας αυτό προέρχονταν από άλογο.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ και τα στοιχεία που έχει καταγράψει μέχρι τώρα, περισσότεροι από 75 τόνοι αλογίσιου κρέατος έχουν καταναλωθεί στην Ελλάδα χωρίς να το γνωρίζουν οι καταναλωτές
lg-share-en