Αναμένουν καταθέσεις στα κατεχόμενα λόγω της κατάστασης στην Κύπρο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Αναμένουν καταθέσεις στα κατεχόμενα λόγω της κατάστασης στην Κύπρο

Περιμένουν ροή καταθέσεων από ξένους καταθέτες για αυτό και πρέπει να επιδεχθεί προσοχή για να μην υπάρξει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προειδοποιούν κύκλοι στα κατεχόμενα.


 Ο λεγόμενος πρόεδρος της.. «ένωσης τραπεζών βόρειας Κύπρου» Yunus Rahmioglu δήλωσε ότι προειδοποίησε όλες τις τράπεζες στα κατεχόμενα για πιθανή ροή καταθέσεων στο ψευδοκράτος από την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι χρήματα που δεν έχουν συγκεκριμένη προέλευση δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτά.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ τραπεζίτης είπε ότι η προέλευση των χρημάτων από τις ελεύθερες περιοχές στο ψευδοκράτος πρέπει να εξετάζεται εις βάθος.

Είπε επίσης ότι αναμένουν ροή καταθέσεων από ξένους καταθέτες για αυτό και πρέπει να επιδεχθεί προσοχή για να μην υπάρξει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Yunus Rahmioglu είπε ότι ρωσικά χρήματα είναι κατατεθειμένα στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα και ότι οι τράπεζες στα κατεχόμενα δεν θα δέχονται καταθέσεις σε μετρητά από αλλοδαπούς καταθέτες αλλά θα αποδέχονται μόνο τραπεζικές συναλλαγές μετά που εξακριβώσουν την πηγή των χρημάτων.
Bookmark and Share