Επτά υποψήφιοι επενδυτές για το ακίνητο στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Επτά υποψήφιοι επενδυτές για το ακίνητο στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας

 


Επτά επενδυτικά σχήματα, διεθνή και εγχώρια, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.



Το εν λόγω ακίνητο, συνολικής έκτασης 261.000 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται στην Χαλκιδική με το... σύνολο της εκμεταλλεύσιμης περιοχής να ανέρχεται σε 200.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ο επενδυτής που θα προκύψει από το διαγωνισμό θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την έκταση για θέρετρα και τουρισμό, όπως κατοικίες, ξενοδοχεία, spa, ακόμη και καταστήματα λιανικής πώλησης.

Την ίδια ώρα, δύο επενδυτικοί όμιλοι εκδήλωσαν την Παρασκευή το ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, για 20 χρόνια, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ).

Σύμφωνα με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ο επενδυτής που θα αναλάβει το ιπποδρομιακό στοίχημα θα φορολογείται με ποσοστό 30% επί των μικτών κερδών, όπως συμβαίνει με όλες τις εταιρείες τυχερών παιγνίων από 1 Ιανουαρίου 2013.

Υπενθυμίζεται ότι για τις εγκαταστάσεις του ΟΔΙΕ στο Μαρκόπουλο δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.
Bookmark and Share