«Συγγνώμη» των Σουηδών για την προκλητική διαφήμιση εις βάρος της Κρήτης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

«Συγγνώμη» των Σουηδών για την προκλητική διαφήμιση εις βάρος της Κρήτης

 

Στη διαφήμιση απεικονίζεται ένα αγόρι να κλαίει, με τη λεζάντα να αναφέρει: «Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι».



Λίγες ημέρες μετά την προκλητική αφίσα-διαφήμιση που δημιούργησε ένα ψυχαγωγικό πάρκο στη Σουηδία παροτρύνοντας τους Σουηδούς να μην ...επισκεφθούν την Κρήτη, η εταιρεία προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, μετά τον σάλο που προκάλεσε, επισημαίνοντας ότι «το μήνυμα της διαφήμισης παρερμηνεύτηκε».

Στη διαφήμιση απεικονίζεται ένα αγόρι να κλαίει, με τη λεζάντα να αναφέρει: «Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι».

«Λυπούμαστε που η διαφημιστική μας εκστρατεία έτυχε τέτοιας υποδοχής, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το μήνυμα της διαφήμισης παρερμηνεύτηκε. Δεν πρόκειται για καμπάνια που υποτιμά την Κρήτη», διευκρινίζει στην «Ελλάδα Αύριο» ο αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα το υπουργείο Τουρισμού, η υπουργός κ. Ολγα Κεφαλογιάννη ανέφερε: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την προσπάθεια ψυχαγωγικού πάρκου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας να προσελκύσει πελάτες χρησιμοποιώντας αρνητικά έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, όπως είναι η Κρήτη».


Bookmark and Share