Άγνωστη παραμένει η τύχη των απαχθέντων Μητροπολιτών. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Άγνωστη παραμένει η τύχη των απαχθέντων Μητροπολιτών.

 

Σύγχυση επικρατεί για την τύχη των δύο Μητροπολιτών, οι οποίοι απήχθησαν στη βόρεια Συρία.



Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει την είδηση που μεταδόθηκε χθες από διεθνή δίκτυα -και αναμεταδόθηκε από δεκάδες ελληνικά- ότι αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα της Τρίτης ο... Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γρηγόριος.

"Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή των Μητροπολιτών" αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και υπογραμμίζεται πως για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση.

Το απόγευμα της Τρίτης, το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο ανακοίνωση της χριστιανικής οργάνωσης Oeuvre d'Orient, μετέδωσε ότι οι δύο Μητροπολίτες είναι ελεύθεροι και σώοι.

Ανεπιβεβαίωτη παραμένει και η ταυτότητα των απαγωγέων καθώς η συριακή αντιπολίτευση επιρρίπτει την ευθύνη στο καθεστώς της Δαμασκού, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δική της ανάμιξη. Η επισκοπή της Συρορθόδοξης Εκκλησίας και το συριακό υπουργείο Θρησκευμάτων και Βακουφίων ανακοίνωσαν ότι οι απαγωγείς των δύο Μητροπολιτών φέρεται ότι είναι "Τσετσένοι τζιχαντιστές".
Bookmark and Share