Εξωγήινος «δούρειος ίππος» το μετέωρο στα Ουράλια ...πιστεύουν αρκετοί Ρώσοι. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Εξωγήινος «δούρειος ίππος» το μετέωρο στα Ουράλια ...πιστεύουν αρκετοί Ρώσοι.

 



Μόλις οι μισοί Ρώσοι πιστεύουν ότι το μετέωρο που έπεσε στα Ουράλια, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές, ήταν πραγματικά αυτό. 



Οι υπόλοιποι μισοί -σύμφωνα με έρευνα της ρωσικής εφημερίδας Νόβιγιε Ιζβέστια, πιστεύουν άλλα: ότι ήταν... σημάδι του Θεού, εξωγήινοι ή ακόμα και «δούρειος ίππος» πάλι των εξωγήινων, με στόχο να μολύνει τη Γη με έναν θανατηφόρο ιό.

Εκπρόσωπος ανεξάρτητης εταιρείας ερευνών εξηγεί ότι οι Ρώσοι έχουν ένα κακό παρελθόν σε τέτοια θέματα που ασφαλώς τους κάνει δύσπιστους.

«Πολλοί θυμούνται την περίοδο της ΕΣΣΔ όταν μεγάλες καταστροφές αποκρύπτονταν» τόνισε ο Αλεξέι Γκραζντάνκιν, ο οποίος πάντως σημειώνει ότι η πλειοψηφία των Ρώσων πιστεύει ότι το μετέωρο ήταν ακριβώς αυτό.

«Έτσι κι αλλιώς σε παλαιότερες έρευνες είχαμε βρει ένα 25% των πολιτών το οποίο πιστεύει στα UFO. Οι άνθρωποι έχουν μια τάση να μην θέλουν να πιστέψουν αυτά που έμαθαν στο σχολείο ακόμα και όταν όλες οι επιστημονικές αποδείξεις είναι εκεί» καταλήγει ο ίδιος.

Και ορισμένα επιστημονικά δεδομένα...

Τα κύματα υποήχων που προκάλεσε η πτώση του μετεώρου στα Ουράλια ήταν τα ισχυρότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ στη γήινη ατμόσφαιρα, ανακοίνωσε ο οργανισμός που συνέλεξε τα δεδομένα από σταθμούς μέτρησης σε όλο τον κόσμο.

Τα ηχητικά κύματα της μετεωρικής πτώσης είχαν συχνότητα γύρω στα 10 Hertz, πολύ κάτω από το όριο της ανθρώπινης ακοής. Για να γίνει ακουστό, το σήμα φιλτραρίστηκε και επιταχύνθηκε κατά 135 φορές.

Ο απόκοσμος ήχος καταγράφηκε από 17 σταθμούς του Οργανισμού για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO), ο οποίος επαγρυπνεί για ενδεχόμενες πυρηνικές εκρήξεις σε όλο τον κόσμο (και κατέγραψε την πρόσφατη πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας). Οι υπόηχοι έφτασαν μάλιστα μέχρι το σταθμό της Ανταρκτικής, περίπου 15.000 χιλιόμετρα από την περιοχή των Ουραλίων όπου εξερράγη το μετέωρο.

«Μπορούμε να καταλάβουμε ότι δεν επρόκειτο για έκρηξη σε σταθερό σημείο επειδή μπορούμε να δούμε την αλλαγή της κατεύθυνσης καθώς το μετέωρο κινείται προς τη Γη» αναφέρει ο Πιερίκ Μιάλ, ειδικός του CTBTO σε θέματα ακουστικής ανάλυσης.
Bookmark and Share