Απλουστεύεται η έκδοση βίζας μεταξύ Ε.Ε.-Ρωσίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Απλουστεύεται η έκδοση βίζας μεταξύ Ε.Ε.-Ρωσίας

Η νέα πρόταση για απλούστευση των διαδικασιών περιλαμβάνει την έκδοση θεωρήσεων πολλαπλής εισόδου με διάρκεια πέντε ετών και αφορά στις μετακινήσεις  δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, φοιτητών καθώς και στη διευκόλυνση πολιτιστικών και επιστημονικών ανταλλαγών.


Στην τελική φάση των συζητήσεων βρίσκεται η συμφωνία για την απλούστευση της έκδοσης  θεωρήσεων μεταξύ της Ρωσίας και της... Ε.Ε., η οποία προβλέπεται να υπογραφεί μέσα τον Ιούνιο, δήλωσε ο πρεσβευτής του υπουργείου Εξωτερικών, Ανβάρ Ασίμοφ, στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ για την ελεύθερη διακίνηση.

"Βρισκόμαστε στο στάδιο ολοκλήρωσης των εργασιών με τους εταίρους μας για την υπογραφή της αναβαθμισμένης μορφής της συμφωνίας του 2006, σύμφωνα με την οποία παρέχεται ελεύθερη μετακίνηση στους κατόχους βιομετρικών υπηρεσιακών διαβατηρίων και στα μέλη των πληρωμάτων αεροσκαφών της Πολιτικής αεροπορίας και πλοίων του Εμπορικού Ναυτικού", δήλωσε ο πρεσβευτής Ασίμοφ.

Η νέα πρόταση για απλούστευση των διαδικασιών περιλαμβάνει την έκδοση θεωρήσεων πολλαπλής εισόδου με διάρκεια πέντε ετών και αφορά στις μετακινήσεις δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, φοιτητών καθώς και στη διευκόλυνση πολιτιστικών και επιστημονικών ανταλλαγών.

Η κατάργηση των θεωρήσεων στην Ε.Ε. ενδέχεται μάλιστα να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου έτους.
Bookmark and Share