Επεκτείνεται το -ελληνικό- Taxibeat - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Επεκτείνεται το -ελληνικό- Taxibeat

Έτοιμο για περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό δείχνει το Taxibeat, ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά startups, το οποίο ακολουθεί ήδη διεθνή καριέρα. Έτσι, μετά την Ελλάδα, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία και τη Ρουμανία, ετοιμάζεται απ' ότι φαίνεται το νέο κύμα χωρών με την αρχή να γίνεται με την Πόλη του Μεξικό.


 Ταυτόχρονα, η... διοίκηση του Taxibeat είναι κοντά να κλείσει και νέο γύρο χρηματοδότησης που θα της επιτρέψει να συνεχίσει τη διεθνλή επέκτασης της.

Το Taxibeat είναι μία εφαρμογή για smartphone (app) που σου δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή πότε θα έρθει το ταξί που έχεις καλέσει, αλλά και να επιλέξεις τον οδηγό που θες.
Η χρήση είναι εξαιρετικά απλή.
Ο κάτοχος ενός smartphone ή ενός tablet (προς το παρόν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε συσκευές με το iOS της Apple ή το Android της Google και σύντομα θα υπάρχει και για άλλες πλατφόρμες όπως τα Windows Phone) «κατεβάζει» την εφαρμογή Taxibeat.
Εγγράφετε δωρεάν και όποτε χρειάζεται ταξί, ανοίγει την εφαρμογή –η οποία εκμεταλλευόμενη το GPS της συσκευής γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία του ενδιαφερόμενου πελάτη- και στη συνέχεια τον ενημερώνει για τα ποια από τα συμβεβλημένα ταξί βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.
Ο πελάτης επιλέγει το ταξί που θέλει –σημειωτέον πως μπορεί να δει ακόμη και την βαθμολογία που έχει ο κάθε οδηγός- και στη συνέχεια το αίτημα του μεταφέρεται στον οδηγό.
Ο τελευταίος βλέπει το αίτημα που έρχεται στη ειδική εφαρμογή που έχει στη δική του συσκευή και επιλέγη αν θα το αποδεχθεί.
Αν το αποδεχθεί, τότε ο πελάτης ενημερώνεται σχετικά και περιμένει να τον παραλάβει το ταξί για να τον μεταφέρει στον προορισμό του.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής, τόσο ο πελάτης όσο και ο οδηγός μπορούν να βαθμολογήσουν ο ένας τον άλλο.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της δημοτικότητας της υπηρεσίας είναι ότι το κόστος για τον πελάτη είναι μηδενικό!
Τα έσοδα του Taxibeat προέρχονται από τη χρέωση που γίνεται στους οδηγούς ταξί, η οποία ανέρχεται σε 0,49 ευρώ ανά διαδρομή με το μοντέλο χρέωσης πάντως να ενδέχεται να αλλάξει στο προσεχές μέλλον.


Διεθνής επέκταση
Η ιδέα ξεκίνησε να υλοποιείται τον Μάρτιο του 2011 όταν και έγινε η πρώτη χρηματοδότηση περίπου 50.000 ευρώ από το OpenFund, ενώ τους επόμενους 12 μήνες υπήρξαν άλλοι δύο γύροι 250.000 ευρώ και 500.000 ευρώ αντίστοιχα με την εταιρεία να επεκτείνεται σταδιακά και στο εξωτερικό.

Μετά την Αθήνα, τον Ιούλιο του 2012, το Taxibeat έκανε την εμφάνιση του στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία και τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ήταν η σειρά του Βουκουρεστίου.
Τον Οκτώβριο του 2012 ξεκίνησε και σε δεύτερη πόλη της Βραζιλίας (Σάο Πάολο) καθώς και στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο.
Τελευταία πόλη όπου επεκτάθηκε το Taxibeat ήταν στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου το Παρίσι, ενώ επόμενος σταθμός άναμένεται να είναι η Πόλη του Μεξικού.
Bookmark and Share