170 εκατ. ευρώ ζητά η Ελλάδα για να βρουν δουλειά 50.000 άνεργοι - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

170 εκατ. ευρώ ζητά η Ελλάδα για να βρουν δουλειά 50.000 άνεργοι

 

Στόχος να «τρέξει» το πρόγραμμα πριν τα τέλη Ιουνίου



Τη δέσμευση πως θα πιέσει άμεσα τους κοινοτικούς αξιωματούχους να εγκρίνουν το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ανέργων, ώστε να.. «τρέξει» και μέσα στον Ιούνιο ακόμα, ανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας στη διυπουργική σύσκεψη για την καταπολέμηση της ανεργίας στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης.

Στη σύσκεψη μετείχε και αντιπροσωπεία στελεχών του ΠαΣοΚ (οι κ.κ. Σαχινίδης, Κουτρουμάνης, Πρωτόπαπας, Κωνσταντινόπουλος και Κουκουλόπουλος) για να ζητήσουν από τον κ. Στουρνάρα να επικοινωνήσει και με κορυφαίους αξιωματούχους της Κομισιόν για το να ξεμπλοκάρει το θέμα.

Οπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη, η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει επιστολή στην Κομισιόν για να εγκρίνει το πρόγραμμα που προβλέπει να δοθούν σε πρώτη φάση 170 εκατ. ευρώ, τα οποία επαρκούν για την κάλυψη 50.000 θέσεων εργασίας με μετακίνηση πόρων από άλλα κονδύλια του ΕΣΠΑ προς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Αναλογούν δηλαδή περίπου 3400 ευρώ μικτά ανά απασχολούμενο ή σχεδόν 25 ευρώ τη ημέρα.

«Είναι πλέον άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Στουρνάρας στη σύσκεψη, ενώ και ο κ.Βρούτση ανέλαβε να έχει έτοιμη σε λίγες μέρες και την σχετική υπουργική απόφαση για να ενεργοποιηθεί το σχέδιο αμέσως μόλις λάβει το πράσινο φως από τις Βρυξέλες.

«Μιλάμε για άμεση υλοποίηση της δράσης. Η υπουργική απόφαση θα είναι έτοιμη τις επόμενες μέρες και θα είμαστε έτοιμοι μόλις έλθει η απάντηση από την Κομισιόν», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας.

Όπως ανακοινώθηκε τα 170 εκατ. θα προέλθουν:

• 80 εκατ. ευρώ από το ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση» από αναξιοποίητους όρους παρελθόντων ετών
• 60 εκατ. ευρώ από το ΕΠ « Ψηφιακή Σύγκλιση» με χρήση της ρήτρας ευελιξίας
• 30 εκατ. ευρώ από το ΕΠ «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» για δράσεις του τομέα αρμοδιότητάς του
Bookmark and Share