
Ο πρωθυπουργός φέρεται να διεμήνυσε στους δύο κυβερνητικούς εταίρους του ότι στην περίπτωση που δεν στηρίξουν την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ η λύση είναι μία:
εκλογές τώρα!
Μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης Σαμαρά για κλείσιμο της ΕΡΤ το ενδιαφέρον στρέφεται στη... στάση που θα τηρήσουν οι κυβερνητικοί εταίροι, δεδομένου ότι και οι δύο διαφώνησαν μ´ αυτή την εξέλιξη.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα επιλέξουν να σπάσουν το σκοινί που συγκρατεί την κυβερνητική συνεργασία, καθώς ο πρωθυπουργός φέρεται να τους διεμήνυσε ότι σ´ αυτή την περίπτωση η λύση είναι μία: εκλογές τώρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου (και αρμόδιου υφυπουργού για την ΕΡΤ) Σίμου Κεδίκογλου, η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα σταματήσει να εκπέμπει τα μεσάνυχτα "μετά τον τερματισμό του σημερινού προγράμματος".
Κατά τον σχεδιασμό, το νομοσχέδιο για το κλείσιμο και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.
Η πιο... επιεικής διαφοροποίηση των δυο κυβερνητικών εταίρων θα είναι η αποχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου.
Σ´ αυτή την περίπτωση, η έγκρισή του μπορεί να γίνει με "τουλάχιστον" 120 θετικές ψήφους - τις οποίες διαθέτει η ΝΔ.
Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από δικούς της βουλευτές...