Βροχή οι αιτήσεις ασύλου.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Βροχή οι αιτήσεις ασύλου..

Από τις 7 Ιουνίου, που ξεκίνησε η λειτουργία της, και μέσα σε δέκα μέρες, η νέα Υπηρεσία Ασύλου δέχτηκε 385 αιτήματα. 
Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, από τις 17 του μήνα και ώς τις 22 Ιουνίου, έχουν πραγματοποιηθεί 57 συνεντεύξεις για τα αιτήματα αυτά. 



 Από τους 385 αιτούντες άσυλο, οι 261 είναι... άνδρες, 124 γυναίκες, 12 ανήλικα παιδιά ασυνόδευτα και δύο βρέφη. Οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από 37 διαφορετικά κράτη, με κύριες χώρες καταγωγής το Αφγανιστάν, το Μπανγκλαντές, το Πακιστάν, τη Συρία, τη Γεωργία, την Αιθιοπία, την Αλβανία, το Ιράν, την Ερυθραία και το Σουδάν.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Ασύλου ιδρύθηκε με το νόμο 3907/2011. Υπάγεται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Αποτελεί την πρώτη αυτόνομη δομή της χώρας που ασχολείται με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου και συγκροτείται από την Κεντρική Υπηρεσία, με έδρα την Αθήνα, και Περιφερειακά Γραφεία Ασύλου στις περιφέρειες της Ελλάδας, τα οποία αναμένεται να τεθούν σταδιακά σε λειτουργία.

Στο μεταξύ, το νέο πρόγραμμα, το οποίο θα χειριστεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως είπε χθες ο ίδιος, κατά τη διάρκεια Ημερίδας Ενημέρωσης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, με θέμα: «Εθελοντική Επιστροφή και Επανένταξη Υπηκόων Τρίτων Χωρών στη χώρα καταγωγής τους».

ΑΚΜ
Bookmark and Share