Παγκόσμια λίγκα ποδοσφαίρου ετοιμάζει ο Ρούπερτ Μέρντοκ! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Παγκόσμια λίγκα ποδοσφαίρου ετοιμάζει ο Ρούπερτ Μέρντοκ!

 

Μια νέα παγκόσμια λίγκα ποδοσφαίρου θέλει να δημιουργήσει ο μεγιστάνας των media Ρούπερτ Μέρντοκ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian ο Αυστραλός "βαρόνος" των ΜΜΕ σχεδιάζει μια νέα διοργάνωση που θα διεξάγεται τους καλοκαιρινούς μήνες από το Λος Αντζελες μέχρι τη Σαγκάη και στην οποία θα συμμετέχουν 16 κορυφαίες ομάδες.





 Μεταξύ τους και οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όπως... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους και Μίλαν.

Σύμφωνα με την ιδέα του Μέρντοκ, η διοργάνωση θα ξεκινήσει το 2015, θα είναι δεκαετούς κύκλου και τα παιχνίδια θα μεταδίδονται φυσικά από το Sky και τα άλλα κανάλια του Μέρντοκ στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ασία.
Πηγή που γνωρίζει λεπτομέρειες του πρότζεκτ αναφέρει στην εφημερίδα Guardian πως το σχέδιο φέρει συγγένειες με αυτό της Φόρμουλα 1: οι καλύτερες ομάδες στα καλύτερα στάδια του κόσμου. Ο Μέρντοκ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δίψα των συλλόγων για παγκοσμιοποίηση όπως δείχνουν τα σχέδιά τους κάθε καλοκαίρι που περιλαμβάνουν τουρ σε Ασία και Ηνωμένες Πολιτείες.
Εξάλλου πάνω από τις μισές ομάδες της Premier League σήμερα έχουν αλλοδαπούς ιδιοκτήτες. Πέντε εξ αυτών μάλιστα είναι στα χέρια Αμερικανών (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ, Λίβερπουλ, κοκ)

Το Διεθνές Κύπελλο Γκίνες στο οποίο μετέχουν οκτώ ομάδες, ανάμεσά τους οι Μίλαν, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και ΛΑ Γκάλαξι, θεωρείται πρόβα τζενεράλε για το πρότζεκτ του Μέρντοκ.
Πρόκειται για μια διοργάνωση φιλικών αγώνων που διεξάγονται στην Ευρώπη και στην Αμερική και ο τελικός θα γίνει στο Μαϊάμι τον Αύγουστο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μέρντοκ ταρακουνά τον χώρο του αθλητισμού.
Τη δεκαετία του 1990 η εταιρεία του News Corp δημιούργησε τη δική της Σούπερ Λιγκ στο ράγκμπι, στην Αυστραλία, αναγκάζοντας τους επικεφαλής της εθνικής ομοσπονδίας του αθλήματος να δημιουργήσουν μια νέα διοργάνωση, το Εθνικό Πρωτάθλημα Ράγκμπι.
Πριν από μερικούς μήνες το BSkyB και η News Corp έδειξαν ενδιαφέρον να δημιουργήσουν μια νέα σειρά διεθνών αγώνων στην ποδηλασία, ενώ το 2011 η προσπάθεια του Μέρντοκ να ελέγξει τη Φόρμουλα 1 έπεσε στο κενό.

Αρκετές φορές στο παρελθόν οι γίγαντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έθεσαν θέμα δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ, αλλά ο επικεφαλής της UEFA Μισέλ Πλατινί απέκρουσε την επίθεση υπογράφοντας μορατόριουμ συνεργασίας μέχρι το 2018 με 137 ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου
Bookmark and Share