Μεγάλη κομπίνα με επιστροφές ΦΠΑ σε βάρος αγροτών. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Μεγάλη κομπίνα με επιστροφές ΦΠΑ σε βάρος αγροτών.

 

 -Πέλλα,Ημαθία-



Μια μεγάλη κομπίνα σε βάρος εκατοντάδων αγροτών στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας, στα ονόματα των οποίων εκδίδονταν εικονικά τιμολόγια εκατομμυρίων ευρώ και εισπράττονταν στη συνέχεια παράνομα από τις.. ΔΟΥ επιστροφές ΦΠΑ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Εδεσσας.

Την κομπίνα είχαν στήσει σε βάθος μίας δεκαετίας ένας 47χρονος διαχειριστής εταιρείας και αγροτικών συνεταιρισμών, ένας 58χρονος λογιστής και ένας 36χρονος συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος κατά περίπτωση για πλαστογραφία, απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί φορολογίας.

Η αστυνομία εξιχνίασε μέχρι τώρα περισσότερες από 350 υποθέσεις απάτης που απέφεραν μεγάλες επιστροφές ΦΠΑ στο κύκλωμα.

Δικογραφία
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 47χρονος και ο 58χρονος τουλάχιστον από το έτος 2002 έως το 2012, χρησιμοποιώντας εν αγνοία τους φορολογικά στοιχεία αγροτών των νομών Ημαθίας και Πέλλας, κατάρτιζαν εικονικά τιμολόγια με εικονικές παραλαβές αγροτικών προϊόντων οικονομικής αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ κάθε φορά, τα οποία απέκρυπταν στο σπίτι του 36χρονου. Στη συνέχεια τα υπέβαλλαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και εισέπρατταν παράνομα από τις ΔΟΥ τις προβλεπόμενες επιστροφές ΦΠΑ για λογαριασμό των αγροτών. Από τις μέχρι τώρα έρευνες προέκυψε ότι η συνολική αξία των αγροτικών προϊόντων για τα οποία κόπηκαν εικονικά τιμολόγια ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 4.982.163 ευρώ.

Στο σπίτι του 36χρονου σε χωριό της Ημαθίας βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός τιμολογίων παράδοσης προϊόντων συμπληρωμένων με στοιχεία αγροτών, καθώς και διάφορα παραστατικά έγγραφα που σχετίζονται με τη δραστηριότητα αγροτικών συνεταιρισμών, στους οποίους ήταν διαχειριστής ο 47χρονος. Επίσης στο σπίτι του τελευταίου σε χωριό της Ημαθίας, καθώς και σε αστυνομική έρευνα των γραφείων της εταιρείας στην οποία είναι διαχειριστής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος παραστατικών εγγράφων που έχουν να κάνουν με την κομπίνα.
Bookmark and Share