Αύριο οι επίσημες ανακοινώσεις για TAP - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αύριο οι επίσημες ανακοινώσεις για TAP

 
Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει την Παρασκευή από το Μπακού, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος και η επίσημη αντίδραση αναμένεται μετά τις επίσημες ανακοινώσεις


Πολυδιάστατη σημασία για την Ελλάδα έχει η κατασκευή του αγωγού TAP (Trans Adriatic Pipeline), καθώς...
πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες απευθείας ξένες επενδύσεις στη χώρα, ύψους 1,5 δις. ευρώ η οποία θα δημιουργήσει 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ θα αυξήσει την επενδυτική εμπιστοσύνη άλλων εταιρειών.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει την Παρασκευή από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος και η επίσημη αντίδραση αναμένεται μετά τις επίσημες ανακοινώσεις.

Την Τετάρτη υπεγράφη η συμφωνία «φιλοξενούσας χώρας», την οποία ο Γιάννης Στουρνάρας χαρακτήρισε καλή και τόνισε ότι εάν την Παρασκευή ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη μεταφορά του αζέρικου αερίου από τον TAP θα είναι από τις πλέον συμφέρουσες για τη χώρα. Όπως είπε, «θα δημιουργηθούν νέες δουλειές. Η χώρα θα μεταμορφωθεί σε κόμβο για την περιοχή».

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nabucco West, μοναδικός αντίπαλος του αγωγού TAP για την μεταφορά αζέρικου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, απορρίφθηκε από την κοινοπραξία εκμετάλλευσης του αζέρικου κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η αυστριακή κρατική εταιρεία ενέργειας OMV.
Bookmark and Share