Νέα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Νέα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό.

 


Αύξηση κατά 20% σημείωσαν εφέτος οι νέοι κωδικοί ελληνικών επιχειρήσεων που προχωρούν σε εξαγωγές σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε η εταιρεία 520 Barcode Hellas. 




Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον ώθησε τις ελληνικές εταιρείες να κάνουν ακόμη μεγαλύτερα ανοίγματα στο εξωτερικό και έτσι εκδόθηκαν πάνω από... 14.500 κωδικοί νέων προϊόντων, με το πρόθεμα 520.
Τη σημαία σήκωσε ο κλάδος τροφίμων και ποτών, με 70% της κυκλοφορίας νέων προϊόντων, κυρίως σε παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου, οίνου και μελιού, τόσο για την εγχώρια αγορά όσο και για εξαγωγές. Ακολούθησε ο κλάδος καλλυντικών και ειδών υγιεινής. Μεγαλύτερη κινητικότητα υπήρξε στην Αττική (40%), με σημαντική παρουσία της Μακεδονίας (20%), της Πελοποννήσου (10%), καθώς και των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης.

Από το σύνολο των κωδικών που εκδόθηκαν, οι 8.500 δημιουργήθηκαν από την on line υπηρεσία που παρέχει δωρεάν στους συνδρομητές της η 520 Barcode Hellas, μέσα από την ιστοσελίδα www.520barcodehellas.com. Σε σύγκριση με το 2012 σημειώθηκε αύξηση 100% στη χρήση της on line υπηρεσίας.
Bookmark and Share