Καταδρομικές επιθέσεις εναντίον εργαζόμενων στα μεταλλεία της Χαλκιδικής.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Καταδρομικές επιθέσεις εναντίον εργαζόμενων στα μεταλλεία της Χαλκιδικής..


Οι τρομοκρατικές επιθέσεις κάθε είδους στην περιοχή, με στόχο -μεταξύ άλλων- και εργαζόμενους στα μεταλλεία, έχουν φτάσει τις 16(!) μέσα στους τελευταίους 2 μήνες,σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Αριστοτέλη.


Η τρομοκρατία καλά κρατεί στα χωριά της Β.Α. Χαλκιδικής, καθώς δέχθηκε δεύτερη επίθεση μέσα σε λίγες ημέρες το..κατάστημα της Προέδρου της Κοινότητας Ιερισσού, κας. Ζωής Γατά, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες ζημιές.

Όπως επισημαίνουν σε χθεσινή κοινή ανακοίνωση τους οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Αριστοτέλη, η εκλεγμένη αντιπρόσωπος της Ιερισσού, εκτός από τις ζημιές στην επιχείρηση της, έχει δεχθεί και απειλές, αλλά και πιέστηκε για να παραιτηθεί.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων επισημαίνουν πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις κάθε είδους στην περιοχή, με στόχο μεταξύ άλλων και εργαζόμενους στα μεταλλεία, έχουν φτάσει τις 16 μέσα στους τελευταίους 2 μήνες.

“Τι άλλο πρέπει να συμβεί; Να θρηνήσουμε θύματα στην περιοχή μας για να μπει φρένο σε αυτή την προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν την τρομοκρατία και το καθεστώς φόβου στα χωριά μας; Αν ακόμη και οι Πρόεδροι χωριών, δέχονται εν έτει 2013, επιθέσεις μέσα στα χωριά τους και δεν μπορεί κανείς να τους προστατεύσει, τότε τι άλλο να περιμένουμε;” προστίθεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητούν από την πολιτεία να “σταματήσει να ανέχεται και να διακόψει σήμερα με κάθε μέσο και τρόπο, την βία, την τρομοκρατία, τις επιθέσεις και τον εκφοβισμό των συμπολιτών, των συγγενών, των παιδιών μας και των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής”.

Επιπλέον, οι Πρόεδροι ζητούν από τις δικαστικές αρχές και την αρμόδια εισαγγελία να “επιληφθεί του θέματος με δεδομένο τον κίνδυνο που διατρέχουμε πλέον όλοι”.

Τέλος, οι ίδιοι σημειώνουν πως εάν δεν υπάρξει άμεσα αντίδραση όλων των συντελεστών του κράτους και της πολιτείας, θα “πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας”.
Bookmark and Share