Morgan Stanley: Υποβαθμίζει τα ελληνικά ομόλογα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Morgan Stanley: Υποβαθμίζει τα ελληνικά ομόλογα

 Παρά το γεγονός ότι θεωρεί θετική τη λήψη της δόσης, υπογραμμίζει ότι δεν έχει ξεπεραστεί το πολιτικό ρίσκο για την Ελλάδα, ενώ παραμένουν σαφή ερωτήματα για αποκλίσεις στους στόχους του προγράμματος


Στην υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων προχωρά η Morgan Stanley, υιοθετώντας ουδέτερη στάση, έναντι προηγούμενης σύστασης για αγορά, καθώς...όπως αναφέρει, οι τίτλοι πλησιάζουν τις δίκαιες τιμές τους. Κυρίως, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος δηλώνει ότι ανησυχεί πως η έλλειψη ενός θετικού momentum στο εσωτερικό της χώρας, σε συνδυασμό με την παγκόσμια μεταβλητότητα των αγορών, θα διατηρήσει τα ομόλογα υπό πίεση. Παρά το γεγονός ότι θεωρεί θετική τη λήψη της δόσης, υπογραμμίζει ότι δεν έχει ξεπεραστεί το πολιτικό ρίσκο για την Ελλάδα, ενώ παραμένουν σαφή ερωτήματα για αποκλίσεις στους στόχους του προγράμματος.

“Για να είμαστε ξεκάθαροι, πιστεύουμε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί μια ελκυστική πιθανή αξία σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα”, τονίζει η Morgan Stanley. Όμως, προκειμένου να υπερ-αποδώσουν τα ελληνικά ομόλογα έναντι των υπόλοιπων της ευρωπαϊκής περιφέρειας, απαιτείται η αποκατάσταση του momentum, την οποία ο οίκος περιμένει να δει μέσω μιας βελτίωσης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, πιθανής αναβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης και ενδεχομένως την εμφάνιση πιθανών εστιών ζήτησης για τους ελληνικούς τίτλους.

Bookmark and Share