Ο Σίλβιο... γκρέμισε τον φόρο για την πρώτη κατοικία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ο Σίλβιο... γκρέμισε τον φόρο για την πρώτη κατοικία

 

Ενέδωσε τελικά ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα στους εκβιασμούς των στελεχών του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας (PdL) αποσύροντας τον φόρο πρώτης κατοικίας για φέτος και εντάσσοντάς τον από το 2014 σε έναν ενιαίο φόρο υπηρεσιών. 




Η ενδοκυβερνητική έριδα που είχε... ξεσπάσει στην κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ του Ιταλού πρωθυπουργού και του κόμματος που έχει ιδρύσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έληξε τελικά με τον συμβιβασμό των δύο πλευρών και την αποφυγή μιας νέας πολιτικής κρίσης, που υπήρχε πιθανότητα να πυροδοτηθεί εάν το PdL απέσυρε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση Λέτα όπως απειλούσε.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, οι δύο δόσεις που θα πλήρωναν οι Ιταλοί ιδιοκτήτες ακινήτων τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο δεν θα καταβληθούν και από το 2014 ο φόρος θα ενταχθεί στον ενιαίο φόρο υπηρεσιών, στον οποίο θα περιλαμβάνονται τα τέλη για την αποκομιδή των απορριμμάτων και για τη συνολική έκταση των κοινόχρηστων χώρων.

Η απόσυρση του φόρου όμως, τον οποίο είχε εισαγάγει στο ιταλικό φορολογικό σύστημα η κυβέρνηση τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι το 2011 για να αυξήσει τα έσοδα, δημιουργεί κενό στα έσοδα του κράτους της τάξης των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία όμως, όπως ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του ο Ιταλός πρωθυπουργός, θα καλυφθούν από άλλες πηγές, όπως η φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών, η περιστολή των δαπανών του Δημοσίου και η φορολόγηση των εσόδων των εταιρειών που κερδίζουν από την επιτάχυνση των πληρωμών που χρωστάει το Δημόσιο. Μεταξύ άλλων χθες ανακοινώθηκε ότι το Δημόσιο ξεκινάει να καταβάλλει άμεσα 10 δισεκατομμύρια ευρώ οφειλών του σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Bookmark and Share