Πετρέλαιο-Αέριο: Εως τον Οκτώβριο οι συμβάσεις για έρευνα και εκμετάλλευση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Πετρέλαιο-Αέριο: Εως τον Οκτώβριο οι συμβάσεις για έρευνα και εκμετάλλευση

Στην Κύπρο πραγματοποιείται συνάντηση των υπουργών Ενέργειας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη και εκτός από το μνημόνιο θα υπογραφεί κοινή δήλωση για το καλώδιο ηλεκτρισμού που θα διασυνδέει τις τρεις χώρες.


Σε δηλώσεις του σε...εκδήλωση στα Χανιά, ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα γίνει σύντομα ενεργειακός κόμβος. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των ερευνών νότια της Κρήτης, εκτιμώντας ότι σε περίπου 4-5 μήνες θα υπάρχει πλήρης εικόνα και ανακοίνωσε ότι τον τον Οκτώβριο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα υιοθετεί τη νέα αυστηρότερη περιβαλλοντική οδηγία της Ε.Ε. για τις γεωτρήσεις στη θάλασσα.

Ιδιαίτερη έμφαση ο υπουργός έδωσε στη Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, στο οποίο, με απόφαση της Βουλής, θα εισρέουν τα έσοδα του Δημοσίου, που θα απορρέουν από την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, «με στόχο να ενισχυθεί η χρηματοδότηση και ί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος», τόνισε o κ. Μανιάτης, προσθέτονας ότι μικρό μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε πανεπιστήμια.
Bookmark and Share