Θεσσαλονίκη:Βιοκλιματικά έργα,πεζοδρομήσεις,φυτεύσεις δέντρων με επιχορήγηση 5,5 εκατ. ευρώ... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη:Βιοκλιματικά έργα,πεζοδρομήσεις,φυτεύσεις δέντρων με επιχορήγηση 5,5 εκατ. ευρώ...

Mεγάλες αλλαγές στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, Ίωνος Δραγούμη, Τσιμισκή και Δωδεκανήσου στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
  • Μεταξύ άλλων αναβαθμίζονται και γίνονται ήπιας κυκλοφορίας άμεσα οι οδοί Φράγκων, Βέροιας, Λέοντος Σοφού, Βίκτωρος Ουγκώ, Τύπου, Βαλαωρίτου, Καθολικών κ.α...

 Με 5,5 εκατομμύρια ευρώ επιχορηγείται ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να αναβαθμίσει βιοκλιματικά ανοιχτούς δημόσιους χώρους.
 Ειδικότερα.. το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) επιχορηγεί με κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ), τον Δήμο Θεσσαλονίκης με 5,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσει στη βιοκλιματική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Πλατείας Χρηματιστηρίου, συνολικής επιφάνειας 105.790 τετραγωνικών μέτρων.

Η συγκεκριμένη περιοχή οριοθετείται από τις οδούς Εγνατία, Ίωνος Δραγούμη, Τσιμισκή και Δωδεκανήσου.
Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στις Πλατείες Εμπορίου και Χρηματιστηρίου και περιλαμβάνουν περαιτέρω φυτεύσεις, επίστρωση με φυσικές πέτρες, ψυχρούς κυβόλιθους και χώμα, δημιουργία ζωνών απρόσκοπτης πορείας τυφλών, δημιουργία «πολιτιστικής διαδρομής» από κόκκινο γρανίτη, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, τοποθέτηση πέργκολας, κατασκευή συντριβανιών, και νεροκουρτινών, εγκατάσταση επιδαπέδιων ανεμιστήρων και ανεμιστήρων κάθετου άξονα.

Οι οδοί οι οποίοι αναβαθμίζονται (κατά τμήματα ή συνολικά) και γίνονται ήπιας κυκλοφορίας είναι οι οδοί Φράγκων, Βέροιας, Λέοντος Σοφού, Βίκτωρος Ουγκώ, Τύπου, Βαλαωρίτου, Καθολικών, Ορφανίδου, Ταντάλου και Κατούνη.
Πεζοδρομούνται οι οδοί Αγίου Μηνά, Ηρώδου Αττικού, Ερνέστου Εμπράρ, Ερμού (τμήμα που περικλείεται στην περιοχή παρέμβασης), Βηλαρά και Συγγρού γύρω από το κτίριο του Χρηματιστηρίου μέχρι την Εγνατία, Καποδιστρίου (ως Βαλαωρίτου) και τα στενά που καταλήγουν στην οδό Δραγούμη, Πάϊκου, Ολυμπίου Διαμαντή και Εδέσσης.
Επίσης αναβαθμίζονται τα πεζοδρόμια της οδού Δωδεκανήσου που εφάπτονται στην περιοχή παρέμβασης.
Bookmark and Share