Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή

 

Αμηχανία στην Κουμουνδούρου από τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή.

Η γραμματεία, το κορυφαίο πολιτικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδριάζει εδώ και αρκετέςς ώρες προκειμένου να αναζητηθεί νέα τακτική γύρω από το... πολιτικό σκηνικό, όπως επαναδιαμορφώνεται. Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης με τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως διαμορφώνει την ατζέντα και προκαλεί ισχυρό πονοκέφαλο στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, ιδιαίτερα στην περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών ακόμη και σε μία περιφέρεια, όπως «απειλεί» η ΧΑ.

Και αυτό γιατί υπάρχει η εκτίμηση στην Κουμουνδούρου, ότι σε περίπτωση προκήρυξης εκλογών μπορεί να εμφανιστεί ότι οι ψηφοφόροι της ΧΑ μετακινούνται κυρίως προς τη Νέα Δημοκρατία. Ο άλλος «πονοκέφαλος» αφορά την ατζέντα και το ευρύτερο πολιτικό κλίμα που θα διεξαχθούν τυχόν πρόωρες εκλογές. Στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσαν οι επόμενες εκλογές -όποτε και αν γίνουν- να έχουν ως επίκεντρο το Μνημόνιο και μόνον. Ενδεχόμενη πρόωρη εκλογική αναμέτρηση σε κλίμα εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής πιστεύουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αποτελεί προνομιακό πεδίο για την κυβέρνηση και ειδικότερα για τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Γιαυτό θα εστιαστεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ στη δημιουργία κεντρικού πολιτικού μηνύματος, που θα συνδυάζει το Μνημόνιο με την καταπολέμηση του φασισμού.

Σε αυτό το κλίμα ήταν εξάλλου και η σημερινή συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Bookmark and Share