Πληρωμή αμέσως, αλλιώς κατάσχεση! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πληρωμή αμέσως, αλλιώς κατάσχεση!

 
Από τη στιγμή που θα κοινοποιηθεί το πρόστιμο, οι φορολογούμενοι εντός 10 ημερών πρέπει να πληρώσουν το 60% του ποσού και το υπόλοιπο 40% έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα..



Συγκεκριμένα, σε απόφασή του ο...γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, αναφέρει ότι τα ποσά που προκύπτουν μετά τη μείωση των προστίμων που προβλέπει το νέο ποινολόγιο που ψηφίστηκε τον Ιούλιο πρέπει να πληρωθούν ως εξής:

* Εντός των δέκα εργάσιμων ημερών, από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς με το ευνοϊκότερο καθεστώς, πρέπει να καταβληθεί το 60% του οφειλόμενου ποσού.

* Το υπόλοιπο 40% πρέπει να πληρωθεί έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα.

Οσοι από τους φορολογούμενους δεν συμμορφωθούν, το επόμενο βήμα θα είναι η επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, που περιλαμβάνουν κατασχέσεις ακίνητης και κινητής περιουσίας, όπως και εισοδημάτων που πρόκειται να εισπράξουν στο μέλλον.

Προς το παρόν, η ισχύουσα νομοθεσία (αναμένεται να αλλάξει τους επόμενους μήνες) προβλέπει κατάσχεση μισθών και συντάξεων εφόσον το ποσό, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ το μήνα.

Στις περιπτώσεις που ο μισθός, ή η σύνταξη υπερβαίνει συνολικά τα 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ. Προϋπόθεση για την ενεργοποίηση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης είναι το ληξιπρόθεσμο χρέος να υπερβαίνει τα 300 ευρώ.

Bookmark and Share