Ξεκινά απεργιακό μπαράζ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινά απεργιακό μπαράζ..




Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων πραγματοποιούν την ερχόμενη εβδομάδα γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.



Την ώρα που υπογράφονταν χθες οι πρώτες αποφάσεις για... διαθεσιμότητα προσωπικού, οι Ομοσπονδίες νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωναν απεργίες και στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί πραγματοποιούν τριήμερη πανελλαδική απεργία στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και συμπορευόμενοι με την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ).

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις τοπικές ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις, με στόχο «τον μακροχρόνιο προγραμματισμό της δράσης τους», όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

48ωρη
Τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ (18 και 19 Σεπτεμβρίου) και τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ.

Καλύπτει, παράλληλα, τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν τα σωματεία των υπό συγχώνευση ή κατάργηση νοσοκομείων.

Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των διοικήσεων των Οργανισμών του χώρου της Υγείας, οι οποίοι συμμετείχαν στο «πάρτι» της τελευταίας δεκαετίας. Ο ΠΙΣ ζητεί από το υπουργείο Υγείας να αποσύρει την εγκύκλιο για συνταγογράφηση με δραστική ουσία, σημειώνοντας ότι θα σταθεί δίπλα σε κάθε ιατρό που με οποιονδήποτε τρόπο απειληθεί στην ελεύθερη έκφραση της ιατρικής του λειτουργίας.

Bookmark and Share