Ρωσία: Θα παρουσιάσει στοιχεία στον ΟΗΕ εναντίον των Σύρων ανταρτών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ρωσία: Θα παρουσιάσει στοιχεία στον ΟΗΕ εναντίον των Σύρων ανταρτών

Η Ρωσία θα παρουσιάσει στοιχεία στα Ηνωμένα Έθνη ότι οι αντάρτες που μάχονται κατά του καθεστώτος του προέδρου Bashar al-Assad έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στη διάρκεια των συγκρούσεων, δήλωσε υψηλόβαθμος Ρώσος βουλευτής σήμερα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.



«Υπάρχει μια υποψία ότι αυτά τα όπλα... χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένως από τους αντάρτες και μόλις τώρα η Ρωσία πέρασε τις αποδείξεις για αυτό στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε ο Alexei Pushkov, ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων στη Δούμα και βουλευτής του κόμματος Ενωμένη Ρωσία του Vladimir Putin.

Η Ρωσία σχεδιάζει να προτείνει το προσχέδιο ενός ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα χαιρετίζει την πρωτοβουλία να τεθούν τα χημικά όπλα της Συρίας σε διεθνή έλεγχο, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χθες. Η Συρία χαιρέτισε την πρόταση εν τω μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για μια στρατιωτική επίθεση.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τις δυνάμεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο Assad ότι διεξήγαν τις χημικές επιθέσεις έξω από τη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου. Ο ΟΗΕ περιμένει ακόμη την έκθεση των επιθεωρητών για χημικά όπλα, οι οποίοι πήραν δείγματα από ένα εκ των σημείων της φερόμενης επίθεσης.
Bookmark and Share