Alpha Bank: «Βλέπει» ανάπτυξη 1,5% το 2014 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Alpha Bank: «Βλέπει» ανάπτυξη 1,5% το 2014

Η  Αlpha βλέπει μεγαλύτερη ανάπτυξη για το 2014 απ΄ότι οι περισσότεροι αναλυτές εντός και εκτός Ελλάδας.Υπεραισιόδοξοι;Ίσως..
Οι αναλυτές της Alpha πάντως ήταν και οι μόνοι που επέμεναν εδώ και μήνες -και όλα δείχνουν πως δικαιώνονται ακόμη μια φορά- για πρωτογενές πλεόνασμα φέτος,  την ώρα που κανείς δεν τολμούσε να ξεστομίσει κάτι αντίθετο απ΄τις μονίμως άστοχες προβλέψεις των πιστωτών και των ...φίλων τους (τρόικας,διεθνών αναλυτών,"bαρουφάκηδων" κλπ)


Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε... στο συνέδριο «Το μέλλον της ελληνικής ασφάλισης» ο κ. Μιχάλης Μασουράκης, ανώτερος διευθυντής οικονομικών μελετών της Alpha Bank.

«Τέτοια εποχή του χρόνου ενδεχομένως να μιλάμε και για ανάπτυξη της οικονομίας στο 1,5%».

Σύμφωνα με τον κ. Μασουράκη, θετικά μεταξύ άλλων θα επηρεάσουν την οικονομία:

α) Ο ρυθμός μεταβολής της απασχόλησης, καθώς τους επόμενους μήνες οι απώλειες θέσεων εργασίας θα έχουν φτάσει στο τέλος τους. Η ανάκαμψη θα είναι σταδιακή και υποτονική. Η ελληνική οικονομία θα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με αυτή που μπήκε στην ύφεση.

β) Η βελτίωση στο μέτωπο της οικονομικής εμπιστοσύνης.
γ) Η ελληνική οικονομία έχει ανακτήσει το σύνολο της χαμένης ανταγωνιστικότητάς της κατά τη δεκαετία 2000-2010.

Τέλος, σε ότι αφορά την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο κ. Μασουράκης μίλησε για μέση διάρκεια δανεισμού 17 ετών και για επιτόκιο χαμηλότερο του 2%, κάτι που σημαίνει την εύκολη εξυπηρέτηση του χρέους από το 2016 και μετά.

Επίσης, επισήμανε την ανάγκη της συνέχισης και επιτάχυνσης των διαρθρωτικών παρεμβάσεων στην ελληνική οικονομία.
Bookmark and Share