Στα πρόθυρα έκρηξης.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Στα πρόθυρα έκρηξης..


Ο αδιέξοδος δρόμος της πλήρους υποταγής στις εντολές του Βερολίνου και των Βρυξελλών, δείχνει τώρα τα δόντια του περισσότερο από ποτέ, καθώς οι απαιτήσες των «σωτήρων» δεν έχουν τέρμα και δεν λογαριάζουν ούτε στο ελάχιστο την πορεία αυτής της χώρας την οποία υποτίθεται εδώ και τόσο καιρό διασώζουν.




Τα απανωτά χαστούκια που τρώει η κυβέρνηση από τους «ευρωπαίους εταίρους» μας, ανάγκασαν ακόμα και τον... υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κατά δήλωσή του φανατικό υπερασπιστή των μνημονίων όπως και ο υπουργός Υγείας Αδωνης Γεωργιάδης, να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα της έκρηξης.

Ο αδιέξοδος δρόμος της πλήρους υποταγής στις εντολές του Βερολίνου και των Βρυξελλών, δείχνει τώρα τα δόντια του περισσότερο από ποτέ, καθώς οι απαιτήσες των «σωτήρων» δεν έχ

ουν τέρμα και δεν λογαριάζουν ούτε στο ελάχιστο την πορεία αυτής της χώρας την οποία υποτίθεται εδώ και τόσο καιρό διασώζουν.

Είναι φυσικό, ότι η απογοήτευση στην Αθήνα είναι κάτι παραπάνω από διάχυτη, όσο κι αν η κυβέρνηση δεν θέλει να το δείξει και ασχολείται με την επικείμενη συνάντηση Μέρκελ Σαμαρά σε λίγες ημέρες στο Βερολίνο. Εκεί όμως, το μόνο που θα συμβεί είναι να πληροφορηθεί και επισήμως ο πρωθυπουργός ότι η γερμανική πολιτική δεν πρόκειται να μεταβληθεί ούτε στο ελάχιστο μετά τη συγκρότηση της νέας γερμανικής κυβέρνησης καθώς και το να παραπεμφεί εκ νέου από τη γερμανίδα καγκελάριο στην τρόικα, σε περίπτωση που επιχειρήσει να ψελλίσει το οτιδήποτε για τους οξύτατους κοινωνικούς και πολιτικούς κινδύνους που διατρέχει πλέον η Ελλάδα.

Με αυτά τα δεδομένα, η χώρα θα μπει ουσιαστικά σε λίγες εβδομάδες στην τελική ευθεία προς τις διπλές, αν όχι τριπλές, εκλογές. Και το τι θα συμβεί σε αυτές, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι περίπου προδιαγεγραμμένο, τουλάχιστον ως προς το κυβερνητικό σκέλος, όπου η Ν.Δ. θα ακολουθήσει τα χνάρια του ΠαΣοΚ το οποίο, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πια. Οσο για το τι θα συμβεί με τη Χρυσή Αυγή, που κάθε άλλο παρά φαίνεται πια να της κοστίζει η διαδικασία ποινικοποίησης και η φυλάκιση της ηγεσίας της, ας το σκεφτούν εκείνοι που, ακόμα και σήμερα, παρά τα όσα συμβαίνουν, δεν τολμούν να πουν ένα όχι στην τρόικα...

Ας μην κοροδιεύουν άλλο τον εαυτό τους οι πολιτικές ηγεσίες που πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να κυβερνούν με αυτούς τους τρόπους, τα νομοθετικά διατάγματα, τη διαρκώς εντινόμενη ποινικοποίηση, και, κυρίως, την εξόντωση από τους φόρους: από την τραγωδία που ετοιμάζεται για την Ελλάδα, άλλη διέξοδος δεν υπάρχει παρά μόνον η αλλαγή στάσης απέναντι στο Βερολίνο και, εν ανάγκη, η σύγκρουση. Κι αυτό δεν είναι κάτι που έχει πολύ καιρό πια μπροστά της να το κάνει η κυβέρνηση. Ή θα το πράξει στις επόμενες εβδομάδες, ή οι εξελίξεις θα την ξεπεράσουν.

Θα είναι εύκολο; Καθόλου. Αντιθέτως, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Και επώδυνο. Ομως, αυτό που μέχρι σήμερα γίνεται, είναι πλέον νομοτελειακά και ολιστικά καταστρεπτικό για τη χώρα. Ας κόψουμε λοιπόν τα παραμύθια τύπου «succes story», «δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό» και «έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα» γιατί οι «φίλοι μας» του Βερολίνου μας τα έχουν γυρίσει όλα πίσω. Και ας κοιτάξουμε το ταχύτερο να οργανώσουμε αποτελεσματικά την επόμενη ημέρα, πριν μας αναγκάσουν να τη βρούμε ανέτοιμοι μπροστά μας.

Του κ.Γ.Π.Μαλούχου
Bookmark and Share