Ενοχος Ψωμιάδης και άλλοι 5 για τα στημένα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ενοχος Ψωμιάδης και άλλοι 5 για τα στημένα

 

Ο Μάκης Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ' επάγγελμα και συνήθεια και για δωροδοκία-δωροληψία, στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου.




 Μόνο ο άλλοτε ηγέτης της ΑΕΚ και της Καβάλας επιβαρύνεται με κακουργήματα. Οι υπόλοιποι κρίθηκαν.. ένοχοι για πλημμελήματα. Ο Θωμάς Μητρόπουλος κρίθηκε αθώος για παράνομο στοιχηματισμό, αλλά ένοχος για τα παιχνίδια του Ηλυσιακού.

Η εισαγγελέας πρότεινε να μην γίνει δεκτό κανένα ελαφρυντικό για τον Ψωμιάδη και τον Μητρόπουλο, χαρακτηρίζοντας τον δεύτερο «σκοτεινή φυσιογνωμία της παρούσας διαδικασίας».

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης οι Κωνσταντίνος Ριαβόγλου (δωροληψία και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση και παράνομο στοιχηματισμό), Διονύσης Κωτούλας (δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση), Περικλής Αμανατίδης (δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση).

Από την άλλη, αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι Γιώργος Χριστοβασίλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης, Γιάννης Παπακώστας.

Οι προτάσεις της εισαγγελέα

Για τον Ψωμιάδη: 5 χρόνια για απόπειρα εκβίασης, 3 χρόνια και 30.000 για δωροδοκία, 1 χρόνο και 10.000 για δωροληψία

* Θα αφαιρεθεί ο χρόνος προφυλάκισής του σε Σκόπια-Ελλάδα (σχεδόν δύο χρόνια)

Για τον Ριαβόγλου: 3 χρόνια και 30.000 για δωροδοκία, 3 χρόνια και 30.000 για δωροληψία και 2 χρόνια για παράπονο στοίχημα

Για τον Μητρόπουλο: 3 χρόνια και 30.000 για δωροδοκία

Για τους Κωτούλα και Αμανατίδη: 1 χρόνο

Η εισαγγελέας αφαίρεσε τα ελαφρυντικά για Ψωμιάδη, Μητρόπουλο, ενώ διατηρούνται στους άλλους τρεις.

Επίσης, ζήτησε να σταλεί αντίγραφο της παρούσας υπόθεσης στην εισαγγελέα πρωτοδικών για να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες ποδοσφαιριστών των ομάδων που εμπλέκονται.
.
Bookmark and Share