Εν αναμονή του «ροζ» βίντεο που «καίει» τον Ερντογάν - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Εν αναμονή του «ροζ» βίντεο που «καίει» τον Ερντογάν

 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να εμφανίζεται σε τολμηρό βίντεο με Τουρκάλα εστεμμένη




Μία ολόκληρη χώρα περιμένει να δει το περιεχόμενο του φημολογούμενου ροζ βίντεο που φέρεται να εμφανίζει τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ιδιαίτερες στιγμές με... πρώην μοντέλο. Τέσσερις μόνο μέρες απομένουν για τις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου και όπως φαίνεται ο συντηρητικός Τούρκος πρωθυπουργός έχει στριμωχτεί για τα καλά.

Ίσως μάλιστα η διαδικασία «φίμωσης» κοινωνικών μέσων που έχει ξεκινήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός να σχετίζεται άμεσα με τη φημολογία περί ροζ βίντεο. Ο Ερντογάν δηλώνει συνεχώς πως εκτός από το Twitter που έχει ήδη κλείσει, ενδέχεται να κλείσουν και δίκτυα όπως «youtube» και «facebook».

Ο ίδιος ο Ερντογάν, πάντως, σε προεκλογική ομιλία που έκανε τη Δευτέρα στην Τραπεζούντα αναφέρθηκε στις ηχογραφήσεις και μαγνητοσκοπήσεις.

Εδώ και περίπου δύο μήνες διαρρέουν στο Διαδίκτυο ηχογραφημένες συνομιλίες του κ. Ερντογάν, του γιου του Μπιλάλ, αλλά και συνεργατών του πρωθυπουργού. Από τις συνομιλίες προκύπτουν ζητήματα οικονομικών σκανδάλων, αλλά και παρέμβασης του πρωθυπουργού για σειρά θεμάτων, από την εκλογή πρυτάνεων σε πανεπιστήμια μέχρι την απομάκρυνση δημοσιογράφων από εφημερίδες και κανάλια.

Αναφερόμενος σε όλα αυτά ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι «μπαίνουν στο χαρέμι αυτών που κυβερνούν τη χώρα και το χρησιμοποιούν αυτό ως απειλή», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο. Η αναφορά στον όρο «χαρέμι» προκαλεί εντυπώσεις, με δεδομένη τη φημολογία περί του «ροζ» βίντεο.

Το «χαρέμι» είναι όρος που σχετίζεται μάλλον με Οθωμανούς σουλτάνους, παρά με την περίοδο της Δημοκρατίας της Τουρκίας μετά το 1923.

Η Ντεφνέ Σαμιέλι, πρώην Μις Τουρκία, λέγεται πως είναι η καυτή παρτενέρ του Τούρκου πρωθυπουργού σε μαγνητοσκοπημένα πλάνα, στα οποία το παράνομο ζευγάρι επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις.Σύμφωνα, λοιπόν, με τα δημοσιεύματα το βίντεο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο απειλώντας τον Ερντογάν, ο οποίος υπενθυμίζεται πως είναι παντρεμένος με την Εμινέ από το 1978 και κρύβεται πίσω από συχνές «εκρήξεις» κοινωνικού συντηρητισμού, προωθώντας έναν τρόπο ζωής με πολλούς περιορισμούς σύμφωνα με τις αρχές του μουσουλμανισμού.

Από την πλευρά της η Τουρκάλα καλλονή μιλώντας στο CNN Türk, εξέφρασε την οργή της για τα δημοσιεύματα, αναφέροντας ότι πλήττονται βάναυσα τα προσωπικά της δικαιώματα. «Πρόκειται για αβάσιμες αξιώσεις, που έχουν διαρρεύσει από πρόθεση».

Bookmark and Share