Άλαν Γκρίσπαν: «O Βλαντιμίρ Πούτιν επιχειρεί να ζωντανέψει ξανά τη Σοβιετική Ένωση» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Άλαν Γκρίσπαν: «O Βλαντιμίρ Πούτιν επιχειρεί να ζωντανέψει ξανά τη Σοβιετική Ένωση»

 

"...Δεν έχουμε την ικανότητα να τον αποτρέψουμε"




 Η διπλωματία είναι λιγότερο σημαντική από τις κινήσεις των αγορών για τη Ρωσία, δηλώνει ο πρώην επικεφαλής της Fed, Alan Greenspan, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του για την...πορεία της ουκρανικής κρίσης και τον αντίκτυπο αυτής στη ρωσική οικονομία.
Μιλώντας στο CNBC, o πρώην διοικητής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την έκβαση της ουκρανικής κρίσης, καθώς, όπως υποστήριξε, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin επιχειρεί να επαναφέρει τη Σοβιετική Ένωση.
"Ο Putin είναι βέβαιο πως θεωρεί πως η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης είναι μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που σημειώθηκαν κατά τον 20ο αιώνα. Είναι εμφανές ότι ο Ρώσος πρόεδρος εργάζεται για την επαναφορά της", επισήμανε χαρακτηριστικά ο Greenspan.
"Δεν θεωρώ πως έχουμε την ικανότητα να τον αποτρέψουμε. Εκτός εάν επηρεάσουμε τη ρωσική αγορά, γεγονός που αυτόματα θα επιδεινώσει τη θέση της Ρωσίας. Αν αυτό συμβεί, η Μόσχα θα αντιδράσει", πρόσθεσε ο πρώην ισχυρός άντρας της Fed.
Bookmark and Share