Ουκρανία: Όλοι νεκροί στο κονβόι προσφύγων.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ουκρανία: Όλοι νεκροί στο κονβόι προσφύγων..


  • Σύμφωνα με πηγές των φιλορώσων ανταρτών


Ουδείς άμαχος επέζησε της επίθεσης στο κονβόι οχημάτων τα οποία μετέφεραν πρόσφυγες στην περιοχή του Λουχάνσκ, στην.. ανατολική Ουκρανία, τη Δευτέρα, ανέφερε στο δίκτυο BBC πηγή των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών.

Λεπτομέρειες για την επίθεση δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι έχουν ήδη ανασυρθεί 15 σοροί θυμάτων, με την επιχείρηση ανάσυρσης να έχει διακοπεί από νέες σφοδρές μάχες.

Η Ουκρανία κατηγορεί ως αποκλειστικά υπεύθυνους τους φιλορώσους αποσχιστές, με τους τελευταίους να αρνούνται κάθε ευθύνη για το χτύπημα.

Την ίδια ώρα, μάχες με βαρέα όπλα διεξάγονται στο κέντρο του Λουχάνσκ, ενώ εκρήξεις δονούν συνοικίες του Ντονέτσκ.

Πρόκειται για τα δύο επίκεντρα της δραστηριότητας των ενόπλων αποσχιστών, τους οποίους η ουκρανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως «μαριονέτες» της Ρωσίας, θεωρώντας ότι η Μόσχα ασκεί επάνω τους απόλυτο έλεγχο.

Η κυβέρνηση του Κιέβου ανέφερε το πρωί ότι διεξάγονται μάχες στους δρόμους του Λουχάνσκ και ο ουκρανικός στρατός καταλαμβάνει την πόλη «τετράγωνο προς τετράγωνο».

Τη νύκτα της Δευτέρας, το κέντρο της πόλης φέρεται να επλήγη από όλμους.

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το Λουχάνσκ.

Ο δρόμος στον οποίο χτυπήθηκε το κονβόι των λεωφορείων με τους πρόσφυγες βρίσκεται μεταξύ της Νοβοσβιτλίβκα και του Χριασουβάτιε.

«Όλοι νεκροί»

Πηγή των φιλορώσων ανταρτών από το Λουχάνσκ τόνισε στο βρετανικό δίκτυο ότι όλοι οι επιβαίνοντες στα λεωφορεία είναι νεκροί.

Εκ μέρους των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Αντρίι Λισένκο τόνισε ότι μέχρι τις 7 το βράδυ της Δευτέρας, είχαν ανασυρθεί 15 πτώματα αμάχων.

Νωρίτερα είχε κάνει λόγο για δεκάδες νεκρούς, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, μετά από πλήγμα με όλμους και ρουκέτες τύπου Grad στο κονβόι λεωφορείων και αυτοκινήτων.

«Η οχηματοπομπή έφερε λευκές σημαίες και είχε χαρακτηριστεί πολιτική», ανέφερε ο κ. Λισένκο.

Ο ηγέτης των φιλορώσων στο Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, ήταν απόλυτος στην άρνησή του ότι «κανένα κονβόι προσφύγων δεν δέχθηκε πυρά στην περιοχή του Λουχάνσκ».

Και οι δύο πλευρές διαθέτουν πυραύλους τύπου Grad, γεγονός που κάνει δύσκολη την εξακρίβωση των αυτουργών του χτυπήματος.

Οι αποσχιστές έχουν χάσει τον έλεγχο πόλεων τόσο στο Λουχάνσκ όσο και στο Ντονέτσκ τις τελευταίες ημέρες.

Οι άμαχοι οι οποίοι παραμένουν στην πόλη του Λουχάνσκ τις τελευταίες ημέρες υποφέρουν από έλλειψη νερού, ηλεκτρικού και φαγητού.
Bookmark and Share