Πώς ένας σεισμός στην Ιαπωνία μπορεί να προκαλέσει έλλειψη... χαρτιού υγείας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς ένας σεισμός στην Ιαπωνία μπορεί να προκαλέσει έλλειψη... χαρτιού υγείας


  • Κάλεσμα στους πολίτες της χώρας να εφοδιαστούν με αποθέματα χαρτιού... υγείας απηύθυνε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σήμερα, ημέρα πρόληψης φυσικών καταστροφών στη χώρα.


Ο λόγος που η κυβέρνηση ζήτησε την εγρήγορση των πολιτών της στo.... θέμα αυτό είναι ότι περισσότερο από το 40% της εθνικής παραγωγής του συγκεκριμένου αγαθού προέρχεται από μια σεισμική ζώνη υψηλού κινδύνου.

Το υπουργείο εμπορίου και βιομηχανίας της χώρας άδραξε την ευκαιρία να προωθήσει ένα χαρτί υγείας ειδικά διαμορφωμένο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι άνθρωποι, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών να σκέφτονται αμέσως το φαγητό και το νερό, ξεχνώντας το χαρτί τουαλέτας το οποίο όμως είναι εξίσου σημαντικό.

Το 41% της παραγωγής χαρτιού τουαλέτας της χώρας έρχεται από την περιοχή Τσιζουόκα στην κεντρική Ιαπωνία, μια από τις πλέον σεισμογενείς ζώνες.

Οι Ιάπωνες παίρνουν ιδιαίτερα σοβαρά την πρόληψη των καταστροφών, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, μετά το τσουνάμι που έπληξε τις βόρειες ακτές της χώρας προκαλώντας το θάνατο 19.000 ανθρώπων.


Ε.Σ. (Πηγή: Guardian)
Bookmark and Share